A trafa e drai!
02 Feb 2022, 20:51
foto


In de afgelopen 2 weken hebben twee berichten afkomstig van het Ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur (MinOWC) en van het ministerie van Volksgezondheid dat  vertegenwoordigd was door het Nationaal Coördinatieteam Covid-19-vaccinatie mijn aandacht getrokken:

MinOWC
Op 10 januari jl. kwam het MinOWC met een interessant bericht. Het ministerie gaf aan de mening van Unicef en Unesco over het zoveel mogelijk openhouden van scholen te delen. Het ministerie gaf verder aan: De Covid 19-crisis heeft de onderwijssector aanzienlijk getroffen. Schoolsluitingen brengen hoge sociale en economische kosten met zich mee en verergeren reeds bestaande ongelijkheden binnen het onderwijssysteem. Ondanks de Covid-19 besmettingen wereldwijd toenemen, raadt de Executive Director van Unicef, Henrietta Fore, het af om de scholen te sluiten. Volgens Fore, "is het bewijs duidelijk" en verdere langdurige, landelijke schoolsluitingen, resulterend in beperkte middelen voor studenten, leraren en ouders - en gebrek aan toegang tot leren op afstand - zou ernstige gevolgen hebben.

“Deze sluitingen hebben tientallen jaren van vooruitgang in het onderwijs tenietgedaan en de kindertijd onherkenbaar gemaakt. Er is een schaduwpandemie van kinderarbeid, kindhuwelijken en geestelijke gezondheidsproblemen ontstaan”, zei Fore. Ook de Unesco heeft een lijst gepubliceerd met nadelige gevolgen van het sluiten van de scholen. Verwarring en stress voor leraren, ouders die niet voorbereid zijn op afstand- en thuisonderwijs, toename aan drop-outs, verhoogde blootstelling aan geweld en uitbuiting en sociale isolatie zijn er enkelen van.

Het  Nationaal Coördinatieteam Covid-19-vaccinatie

Op woensdag 26 januari jl gaf Javier Asin, coördinator van het Nationaal Coördinatieteam Covid-19-vaccinatie, in het Covid-19 Journaal zijn mening welke is gebaseerd op het feit dat mensen elkaar toch nog besmetten: in huiselijke sfeer of op andere manieren  en ook omdat het handhaven in Suriname heel erg moeilijk blijkt." Asin wijst daarnaast erop dat maatregelen niet alleen voordelen hebben, maar ook grote nadelen, met name voor het bedrijfsleven, de horeca en het sociaal leven. "Mensen vereenzamen, de kinderen raken achter op school. Om die reden juich ik het toe om elke maatregel die niet zinvol of niet te handhaven is af te schaffen."

Begin juni 2020 maakte de vorige regering bekend dat er een total lockdown van twee weken ingevoerd zou worden. Doel was de spreiding van het Covid virus te bedwingen.  Op 7 juni 2020 gaf ik daarop  publiekelijk mijn mening:
Het Covid management team zorgt juist voor chaos en angst. Ze zijn continu aan het bedreigen en ons als kleine kinderen aan het behandelen, “Het feestje gaat niet door”. Ze komen bovendien steeds met strengere maatregelen.
We zien dat alle bedrijven en winkelzaken aan het sluiten zijn. Alle banken worden gesloten, alle winkels worden gesloten en de ene winkel die open is daar krijgt je juist crowdvorming omdat mensen hun spullen willen kopen.  Het Covid management team is van Suriname een concentratiekamp aan het maken. En daarom ben ik tegen hun aanpak.

Het Covid Management team moet verder ervoor zorgen dat groenten, fruit,sap, vlees en vis beschikbaar en betaalbaar zijn voor de kleine man. En wat de sociaal zwakkeren betreft die het niet kunnen betalen, die moeten geholpen worden. Deze levensmiddelen zullen namelijk mede helpen dat het immuunsysteem en de lichaamshuishouding goed blijven functioneren, zodat bij een infectie het lichaam de strijd tegen het virus aankan.

Vanuit een ivoren toren bedreigen en met strengere maatregelen komen en geen rekening houden met de kleine man dan kan je niet doen. Ik ben van mening dat het Covid Management van Suriname een concentratiekamp aan het maken is en iemand moet op staan en zetten: Covid team stop ermee. Tot hier en niet verder!

Op 20 augustus 2020 was het volgende te lezen; Stutgard houdt voet bij stuk dat een total lockdown geen wapen is tegen het gevreesde Coronavirus.  “Total  lockdown zorgt voor werkloosheid, depressie, vereenzaming en zelfmoord.  Het is nergens bewezen dat de total lockdown het virus uitroeit. Het is geen kuur, het is alleen bedoeld om het virus te vertragen en niet om het te stoppen”.

Na 22 maanden Covid beginnen Surinaamse  autoriteiten te snappen dat niet slechts naar de mening van de WHO, FDA,  CDC en Nederland geluisterd moet worden. In Suriname zijn er voldoende deskundigen niet verbonden aan de regering die op maat met oplossingsmodellen kunnen komen. Wij hebben niets aan 'Ja-knikkers’. Te bedenken dat als het aan minister Ramadhin had gelegen hij mij al sinds 6 juni 2021 had laten opsluiten. Hij vond mijn mening een gevaar voor de volksgezondheid. Vandaag zien we dat A trafa e drai!

Ricky W. Stutgard M.Sc.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May