Negen jaar cel voor verkrachting scholier
27 Jan, 06:42
foto


Glenn S. verdwijnt voor negen jaar achter slot en grendel. Rechter Danielle Karamatali heeft de strafeis en bewijsmiddelen van officier van justitie Reshmi Rathipal overgenomen. Glenn S. heeft een scholier verkracht die ’s morgens op een bus stond te wachten om naar school te gaan.

Rathipal heeft in haar requisitoir gezegd dat de man in 2013 is veroordeeld tot zes jaar gevangenisstraf voor verkrachting. In de vorige zaak had Karamatali hem ook veroordeeld. Na het uitzitten van de straf heeft Glenn S. zich vorig jaar vergrepen aan een scholier. Dezelfde modus operandi is gebruikt bij beide verkrachtingen dat hij het meisje onder valse voorwendselen en listige kunstgrepen zover krijgt met hem mee te komen om haar te verkrachten.

Rathipal zei dat zes jaar gevangenisstraf de man niet heeft kunnen veranderen. Zij zette de feiten en de bewijsmiddelen op een rij in haar requisitoir. Hij bood haar een lift aan en nam haar mee te Tawajariepolder. Hij heeft voor haar gelogen dat hij bij een vriend moest gaan. Bij een onbewoond weggedeelte stopte hij het voertuig om haar te verkrachten onder bedreiging van een mes. Er was touw in de auto. Hij dreigde haar met touw te binden als zij zou gillen. De scholier was bang en gilde niet. Hij heeft na de verkrachting haar afgezet op school.

Het meisje nam de lift aan omdat er geen bus kwam en zij laat was voor school. Al huilend heeft zij haar schooljuf doorgegeven over de verkrachting. De politie heeft de verdachte aangehouden. Het busje met het kenteken waarin de verdachte was, was op camerabeelden van Safe City vastgelegd. De eigenaar van het busje is gehoord die aangaf dat de verdachte taxi rijdt met het busje. Niemand anders dan Glenn S. bestuurt het busje. Een stukje touw is teruggevonden in de auto.

Glenn S. is aangehouden. Hij zei dat het meisje zelf seks wilde. Rathipal heeft meegenomen de verklaring van het meisje afgelegd in de raadkamer. Het slachtoffer heeft een vriend. Tijdens de verkrachting belde zij haar vriend maar kon niet met hem praten. Haar vriend heeft enkele fragmenten gehoord. Rathipal gebruikte de verklaring van de vriend als bewijs. Het meisje is door de verkrachting verdrietig. Het is volgens de officier van justitie niet te verwachten dat iemand zo vroeg in de ochtend een ander zou verkrachten, maar dat is gebeurd in deze zaak.

Advocaat Maureen Nibte is het eens dat een passende straf moest volgen voor Glenn S. Zij zei dat ouders hun kinderen met een gerust hart naar school moeten kunnen sturen. Het meisje zou naar school gaan. Zij heeft gevraagd voor psychologische begeleiding van Glenn S. wat meegenomen is door de rechter.
Advertenties

Tuesday 05 July
Monday 04 July
Sunday 03 July