Defensie Nederland verzorgt training in protocol
12 Jan, 16:50
foto
Trainer luitenant-kolonel Thijs Jansen, hoofd ceremonieel protocol en militair muziek van het Nederlandse ministerie van Defensie.


Defensie Nederland houdt een driedaagse training over protocol voor functionarissen van het ministerie van Defensie en diverse andere overheidsinstituten. Dit is één van de resultaten van de hernieuwde defensiesamenwerking tussen Suriname en Nederland, waarvoor in april vorig jaar een intentieverklaring werd ondertekend. Het gaat niet om een éénmalige training. De bedoeling is dat er ook periodiek onlinelessen zullen worden verzorgd.

Tijdens deze Protocol-training zullen er adviezen worden gegeven over de planning, maar ook over de uitvoering bij staatsbezoeken, werkbezoeken en  eventueel grote herdenkingen of vieringen. Hierdoor kan er verder gewerkt worden aan de professionaliteit, meldt het ministerie van Defensie. 

“Het is heel erg belangrijk om te beseffen dat Defensie de uitvoering doet van het ceremonieel gedeelte, waarbij de volksliederen worden afgespeeld, een erewacht wordt geformeerd en de begeleiding vanuit de luchthaven naar het hotel of andere locatie wordt gedaan. Maar alles wat daaromheen zit, waaronder het ministerie van Buitenlandse
Zaken, International Business en Internationale Samenwerking en het kabinet van de president, moet met elkaar samengaan. Dat is essentieel bij protocol”, zegt luitenant-kolonel Thijs Jansen. Hij is hoofd ceremonieel protocol en militair muziek van het Nederlandse ministerie van Defensie.
Advertenties

Saturday 13 August
Friday 12 August
Thursday 11 August