Operatie 'Veilig Suriname' duurt tot april
08 Jan 2022, 12:36
foto
De operatie 'Veilig Suriname' wordt geïntensiveerd. Diverse strategieën worden uitgewerkt om effectief op te treden. (Foto: CDS)


Tot april zal de operatie 'Veilig Suriname'  worden uitgevoerd. “De operatie zal steeds intensiever en effectiever worden. Het tegengaan van mensenhandel en het opsporen van most wanted boys, staan ook hoog op de agenda, laat politie-inspecteur Milton Kensmill weten.

Kensmil accentueert tegenover de Communicatiedienst Suriname dat de focus van de operatie vanuit de inzichten van de korpsleiding momenteel ligt op de volgende prioriteiten; het terugdringen van het aantal verkeersdoden, preventie van inbraken en berovingen en delicten in de directe levenssfeer van de burger. Ook zal hard worden opgetreden tegen feestgangers. Tijdens de operatie zal de handhaving van de Covid-19-maatregelen worden opgevoerd. Een van de andere speerpunten is dat er extra aandacht zal zijn voor de bestrijding van drugshandel.

Operatie 'Veilig Suriname' heeft een multidisciplinaire aanpak en wordt in samenwerking met het Nationaal Leger(NL) en de Beveiligings- en Bijstandsdienst Suriname uitgevoerd. Recentelijk zijn ook enkele manschappen van het Korps Penitentiaire Ambtenaren toegevoegd aan de actie.


Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May