DOE: Bewust een kerstboodschap achteraf
27 Dec 2021, 02:54
foto


De kerstdagen zijn voorbij. Deze boodschap is bewust achteraf, om deze niet verloren te laten raken in de stortvloed van alle mooie kerstwensen en artikelen waar er vaak heel snel overheen wordt gelezen.  Er is even gebroken met de traditie.

Laat de boodschap van kerst daadwerkelijk goed tot ons doordringen. De kern van kerst is liefde voor de mens. En als je jouw medemens daadwerkelijk liefhebt, zal je alles doen dat deze het goed heeft en ook alles nalaten wat deze kan schaden. Je zou het milieu niet vervuilen en vernietigen, je zou je inzetten voor rechtvaardigheid voor eenieder, je zou criminele daden nalaten, corruptie en nepotisme verafschuwen, je zou je inzetten om armoede te bestrijden, je zou je aan de wetten van het land houden en je zou ook alles wat immoreel, onrechtvaardig is niet voor eigen gewin recht proberen te praten.

Het zou ook niet een toestand zijn van rond de kerst alleen, maar alle dagen in het jaar. Het zal ook niet moeten uitmaken wat voor kleur, positie of religie de ander mens met zich meedraagt. Ook zal je niet proberen hieruit munt te slaan door je als weldoener steeds met camera en al te laten zien wat je geeft en aan wie je wat geeft. De sfeer van kerst is bijzonder en voelt goed aan, laten we eerlijk wezen. Ik geniet ook hiervan met mijn gezin. Maar de toestand van kerst kan rond de kerstdagen heel erg gemaakt zijn. Het mee willen doen of mee willen praten of meegaan met de trend/sfeer brengt mensen vaak in gedwongen toestanden. Mensen doen wensen, soms voor de vorm, soms niet gemeend of dat ze helemaal niet stilstaan bij de inhoud daarvan. Holle woorden uitgesproken in de euforie van kerst. Politici bezondigen zich vaker hieraan.

Verder zitten we ons vol te proppen met heerlijk voedsel, geven duizenden euro’s uit aan kerstversieringen, terwijl we niet eens beseffen hoeveel mensen met honger naar bed zijn gegaan, zonder licht of water zitten in deze kerstdagen. Hoeveel mensen heb jij stil geholpen, zonder dat je deze aan de grote klok hing? 

Ik roep daarom iedereen op om alle dagen van het jaar met de boodschap van kerst in het hart rond te lopen, bewust van de inhoud, van je wensen voor de ander en te doen wat nodig is. Het moet gemeend zijn. Laten we niet rondlopen met een namaak kersthart, maar met een waarachtig kersthart. Dan pas zullen we zien en ervaren wat het is om echt kerst te vieren. Als we ons inzetten gedurende het hele jaar om ons medemens in een situatie te laten verkeren waar deze in alle blijdschap ook zoals ons kerst kunnen vieren, dan hebben wij de opdracht van kerst begrepen en ingevuld. 

Veilige en prettige feestdagen toegewenst.
Steven Alfaisi
Voorzitter DOE
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May