Kerst inluiden met heel veel liefde en dankbaarheid
24 Dec 2021, 21:20
foto


Merry Christmas!

Op kerstmis wordt de geboortedag van Jezus Christus herdacht. Een mooi moment om de universele boodschappen die hij bracht van vrede, zuivere liefde, eenheid, genade, vergevingsgezindheid en goede wensen te hebben voor eenieder, weer omhoog te halen en eigen te maken.

Het is een tijd, waarbij families samenkomen. Een tijd van heel veel vreugde. Een mooie herinnering, dat het fundament van dit mooie menselijke leven, gebaseerd is op de harmonie en liefde in de familie - niet alleen de directe, naaste familie -, maar in de totale wereldfamilie de totale mensheid op aarde. Het is nu de tijd om deze eenheid opnieuw te creëren en de zuivere liefde en goede wensen die wij diep in onze harten hebben voor eenieder, met elkaar te delen.

Spirituele betekenis Kerstmis

Kerstmis wordt geassocieerd met de prachtige kerstboom. De kerstboom symboliseert de totale mensheid. Deze boom ontspringt uit het Zaad, de Ene Vader van alle menselijke zielen, God. Groen de spirituele kleur voor liefde, staat voor leven, voeding en frisheid. De stam herinnert ons eraan dat we in het begin allemaal verenigd waren in één religie van vrede, liefde en waarheid. Pas later ontstonden er de takken, oftewel de vertakkingen van de verschillende religiën en elke religie vertakt zich steeds verder, zoals weergegeven door twijgen. De bladeren staan symbool voor alle menselijke zielen. Aan de top van de boom staat de Schitterende Ster, een herinnering aan het Ene Licht, de Opper Ziel, de Schepper, tevens het Zaad, onze Vader. Deze staat boven de hele creatie, maar is tezelfdertijd verbonden met al de andere schitterende lichtjes in de boom: de creatie, de menselijke zielen oftewel wij de kinderen.

Het optuigen van de kerstboom herinnert ons eraan en inspireert ons om onszelf, innerlijk weer eens te versieren met de prachtige ornamenten namelijk, juwelen van goddelijke kennis, deugden en kwaliteiten zoals compassie, zuivere liefde, vrede, waarheid en ook spirituele krachten zoals de kracht om te accepteren, te vergeven en nog veel meer.

De kerstman is een herinnering aan de vrijgevigheid van de Allerhoogste, die in de donkere nacht komt met al de geschenken en alle zielen van de wereld omarmt. Hij komt in de donkere nacht – de periode van onwetendheid en onzekerheid -, beladen met al deze geschenken van zuiverheid, eerlijkheid, eenheid, zuivere liefde en vrede voor ons allemaal.

Vergevingsgezindheid

Hoewel Kerstmis een periode is van vreugde en opgewektheid, is het ook een tijd om liefde, acceptatie en vergeving uit te stralen en te delen met eenieder, inclusief onszelf. Iemand vergeven - zeker ook jezelf - betekent dat we die persoon, de negatieve actie of een bepaalde situatie niet meer in onze gedachten laten voortleven. Hun actie was misschien een trigger voor de pijn, maar wij zélf zijn degenen die feitelijk de pijn hebben gecreëerd als reactie op hun actie. Dus kunnen wij onszelf ook weer genezen van de pijn. Spiritualiteit verruimt het begrip en laat ons kracht putten uit de persoonlijke relatie met God; daardoor kan ik mezelf vergeven, ik vergeef de ander en de karmische rekening is daarmee afgelost. Hiermee worden relaties weer geheeld en vloeit er weer de energie van harmonie, wederzijds respect en zuivere liefde tussen ons.

Een engel zijn in deze tijd

Hoe zou het zijn om in plaats van engelen aan te roepen, er zelf één te zijn? Een engel wordt herinnerd als dat wezen van licht, wiens diepste connectie met God is en op aarde een unieke verheven rol speelt. Kunnen we dan niet de engel zijn die de rol speelt van een ouder, een echtgenoot, een baas, een vriend of een vreemdeling op de weg? Wanneer we overschakelen van het zoeken naar liefde en geluk, naar het onvoorwaardelijk geven van liefde en geluk aan iedereen, dan dragen we bij aan de heling en versterking van zielen - inclusief onszelf - en de gehele wereld. Hiermee leveren we een essentiële bijdrage aan de, door ons zo diep gekoesterde wens om weer vrede, zuivere liefde en onvergankelijk geluk op aarde terug te brengen. Laten we weer eens de engelen worden waar de wereld zo naarstig naar op zoek is!

Wij wensen U een schitterende betekenisvolle Kerst toe, met heel veel liefde, licht en kracht.

Brahma Kumaris Spirituele Organisatie

Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May