Su Aid haalt SRD 2.5 miljoen target
22 Dec 2021, 00:00
foto
Su Aid en de Nier Stichting Suriname zijn dankbaar dat mensen gul hebben gegeven. Het gestelde doel door Su Aid is gehaald. (Foto: René Gompers)


De inzamelingscampagne van Su Aid is afgesloten. De organisatie heeft in 7 weken SRD 2.5 miljoen opgehaald. De opbrengst is bestemd voor het Nationale Nierdyalise Centrum dat dringend gerenoveerd en uitgebreid moet worden. “We hebben een mooi bedrag bij elkaar gehaald,” merkt Leon Brunings van de Nier Stichting Suriname op. “Bedankt Surinamers, jullie hebben weer getoond een geweldig volk te zijn dat bereid is om mensen te helpen.”

Voor het project is er in totaal 500.000 euro nodig. Su Aid had zich voorgenomen om zoveel mogelijk geld op te halen en stelde SRD 2.5 miljoen als doel. “Het gaat om een voorlopig bedrag,” benadrukt Su Aid voorzitter Giwani Zeggen. “Dit is geld dat op de rekening is gekomen van Su Aid, de Nierstichting en wat is toegezegd. Het kan dat het bedrag hoger uitvalt.” Pas in januari zal het officiële bedrag bekend zijn.

Brunings deelt mee dat er behalve geld ook materiaal is opgehaald. “Het is goed te noemen dat er ook bedrijven zijn die behalve geld ook in natura zaken gaan geven,” merkt hij op. “Er zijn heel veel toezeggingen gedaan zoals straatstenen en tegels.” Zeggen en Brunings zijn de samenleving erg dankbaar. Er is nog een lange weg te gaan voor de Nierstchting. Brunings: “Ik had een bedrag van 500.000 euro genoemd. Dit (de SRD 2.5 miljoen) is ongeveer 100.000 euro. Dus we hebben nog een lange weg te gaan maar het maakt me ontzettend blij dat we deze target hebben gehaald.”

Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May