Saneringsplan ambtenarenapparaat moet in 1 maand af
21 Dec 2021, 19:14
foto
De taskforce Public Sector Reform is vrijdag bijeen geweest. Een dag eerder is de werkgroep geïnstalleerd door de president. (Foto: Biza)


De taskforce Public Sector Reform (PSR) buigt zich over sanering van het ambtenarenapparaat. Er moet binnen een maand een uitvoeringsplan worden gepresenteerd aan de regering. De werkgroep zal onder andere ervoor zorgen dat het landsdienaren bestand wordt opgeschoond. Daarnaast zal er een ‘Vervroegd Pensioen’ programma worden opgezet en uitgevoerd. Voor ambtenaren die uit de dienst willen stappen zal een omscholingsprogramma ontwikkeld en uitgevoerd worden.


Deze speciale werkgroep is het uitvoeringsorgaan van de Onderraad PSR, die onder leiding staat van president Chan Santokhi. De trekker is Marjory Mulier, onderdirecteur Personeelsontwikkeling, Organisatie en Efficiëntie beleid van het directoraat Human Resource Management van Binnenlandse Zaken (Biza). Een verplichte registratie is onderdeel van het opschonen van het huidige landsdienarenbestand, zegt minister Bronto Somohardjo. “Hiermee willen wij bewerkstelligen, dat wij precies weten, wie, wat, waar zit,” onderstreept hij. “Hierdoor kunnen inactieve ambtenaren tevoorschijn worden gehaald en er gericht beleid hierop kan worden ontwikkeld.”

De bewindsman verzekert dat geen enkele ambtenaar zijn/haar baan zal verliezen. Hij legt uit dat het traject van sanering wordt ingezet op basis van vrijwillig vertrek. Uit onderzoek is gebleken dat zeker 44% van de leeftijdscategorie 51-60 bereid is om de overheidsdienst eerder te verlaten, als zij daarvoor wel een goede financiële compensatie krijgen. Hierover zal Somohardjo nog gesprekken voeren met zijn collega Armand Achaibersing van Financiën en Planning, meldt Biza Voorlichting.

President Santokhi is de voorzitter van deze Onderraad PSR die als taak heeft het sturen en monitoren van de overheidshervorming. De coördinatie hiervan ligt in handen van de minister van Binnenlandse Zaken en bestaat uit de minister van Financiën en Planning en verder nog Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, International Business & Internationale Samenwerking. Ook Marie Levens minister van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur en Rishma Kuldipsingh van Arbeid, Werkgelegenheid en Jeugdzaken, hebben zitting in de Onderraad PSR. Nasier Eskak, directeur van Biza heeft de leiding van de beleidsmonitoringsgroep van deze Onderraad, waarin ook zitting hebben de directeuren van de betrokken departementen.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May