Mensenrechtenprijs voor Renate Wouden-Bhugwandass
19 Dec 2021, 16:37
foto
Renate Wouden-Bhugwandass neemt de mensenrechtenprijs in ontvangst van de Europese Unie Delegatie voor Suriname. (Foto: Projekta)


Renate Wouden-Bhugwandass heeft voor haar jarenlange strijd voor mensenrechten, in het bijzonder de rechten van seniore burgers in Suriname, de Mensenrechtenprijs Europese Delegatie voor Suriname, gekregen. De delegatie van de Europese Unie voor Suriname heeft samen met Stichting Projekta de uitreiking van de award gehouden. Vrijdag vond de uitreiking plaats in de Ballroom van Lalla Rookh.

De EU-Delegation Suriname Human Rights Awards zijn in voorgaande jaren uitgereikt aan Lilian Ferrier in 2019 voor haar strijd voor Kinderrechten in Suriname, Elfriede Cederboom-Ritfeld in 2018 voor haar pioniersrol in de strijd tegen geweld tegen vrouwen en in 2017 aan Projekta en de Vereniging van Inheemse Dorpshoofden in Suriname, als baanbrekende organisaties die werken vanuit een mensenrechtenperspectief.

Wouden heeft een indrukwekkende staat van dienst: Bestuurslid van de Surinaamse Openbare Onderwijs Bond, directielid van de Nationale Vrouwen Beweging, oprichter van ‘Voetje voor Voetje’, bestuurslid van Prasoro en van ‘Fantastisch Ouder Worden’. Zij is al zes jaar voorzitter van de Bond Belangenbehartiging Gepensioneerden uit Overheidsdienst. Deze organisatie strijdt niet alleen voor de rechten van seniore burgers, maar functioneert ook als een organisatie met een locatie waar senioren samen kunnen komen en kunnen socializen.

De award werd aan Renate Wouden overhandigd door Javier Niño Pérez, Deputy Managing Director for Americas, European External Action Service. Wouden zei na ontvangst van de prijs dat zij haar bijdrage zal blijven leveren dat de senioren in onze samenleving gehoord en gezien worden, dat zij betrokken worden daar waar besluiten genomen worden voor de ouder wordende mens. “Rechten van ouderen zijn ook mensenrechten en die dienen gerespecteerd te worden”.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May