Defensie doet inhaalslag bij uitreiken medailles aan militairen
18 Dec 2021, 02:48
foto
Een deel van de militairen die een gouden medaille voor langdurige trouwe dienst heeft ontvangen. (Foto: Defensie)


“Een enorme inhaalslag.” Zo noemde minister Krishna Mathoera van Defensie de uitreiking van medailles aan gepensioneerde en actieve militairen voor respectievelijk 25, 30 en 35 dienstjaren. In totaal hebben 105 militairen, waarvan 84 actieve en 21 gepensioneerde, een gouden medaille ontvangen. De medailles worden na 5 jaar weer uitgereikt.

Mathoera dankte de militairen voor hun inzet, trouw, doorzettingsvermogen, kracht en inzet. Defensie gaat in de komende periode door met het uitreiken van gouden, zilveren en bronzen medailles. Mathoera zei te hopen dat in 2022 alle achterstanden zijn ingehaald. “Aan de mensen die nog een medaille of oorkonde moeten krijgen, vraag ik daarom nog een beetje geduld.”

Kolonel Henri van Axeldongen, waarnemend bevelhebber van het Nationaal Leger, onderstreepte dat het doorzettingsvermogen van militairen van onschatbare waarde is voor de organisatie. “Op u kunnen wij alleen maar trots zijn. Bijzonder trots, omdat u ondanks minder ideale omstandigheden bereid bent geweest om uw taken naar tevredenheid te blijven doen.”

Volgens Van Axeldongen doet de leiding van de defensieorganisatie er alles aan om de rechtspositie van het personeel correct en conform de geldende regels te verbeteren, meldt de voorlichting van Defensie.

Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May