Breaking: Politiebond trekt agenten terug uit 'Veilig Suriname'
17 Dec 2021, 14:41
foto


De Surinaamse Politie Bond (SPB) trekt zijn leden terug uit de operatie 'Veilig Suriname', die dinsdag gelanceerd is door minister Kenneth Amoksi van Justitie en Politie. Bondsvoorzitter Mielando Atompai zegt aan Starnieuws dat er geen overleg is gepleegd met de bond over inzetten van politieagenten voor deze operatie. De roosters die opgesteld zijn, kunnen niet worden geaccepteerd. Manschappen die ingeroosterd zijn, zullen naar huis worden gestuurd. De SPB heeft een gesprek met hen gehad.

"De roosters zijn mensonvriendelijk", legt Atompai uit. Mensen uit de nachtdienst moeten 12 uren draaien. Politieagenten die zich de volgende ochtend 6.00 uur weer moeten aanmelden op het werk, werken tot 2.00 uur in de nacht. Dit kunnen wij niet accepteren", stelt de SPB-voorzitter. Het bestuur heeft maandag een brief gestuurd naar waarnemend korpschef Henry Seedorf. Op het schrijven is nog geen antwoord gekomen.

Politieagenten bijeen met het bestuur van de bond.

Minister Amoksi zei bij de lancering van de operatie dat er een goede samenwerking is met Guyana en Frans-Guyana voor het bestrijden van mensensmokkel, Traficking in Person. Seedorf stelde blij te zijn te vernemen dat het ministerie van Financiën de financiële middelen heeft vrijgegeven. “Deze operatie moet gezien worden als de moederoperatie waarin alle operaties die regio demografisch verbonden waren, zullen opgaan.” Seedorf ging ook in op de landelijke uitvoering van deze operatie. De samenleving kan meer zichtbaarheid of verhoging van de zichtbaarheid van de politie verwachten. 'Veilig Suriname' richt zich ook op de preventie van vermogensdelicten zoals berovingen en inbraken.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May