DOE en A20 verwerpen handelingen vp en entourage
16 Dec 2021, 20:50
foto


De pers is een belangrijke bewaker van de democratie. Zij dient altijd door de samenleving beschermd te worden. Het is ook een taak van de pers om oneffenheden binnen de samenleving aan het licht te brengen. Het ontnemen of belemmeren van het recht van de pers om zaken boven water te halen, versterkt het autoritair optreden alleen maar. Een situatie die wij in Suriname niet willen hebben.

Elke journalist en burger moet zich te allen tijde veilig voelen in het uitoefen van zijn werkzaamheden. Daarbij dienen de universele normen en waarden in acht te worden genomen. Het beperken casu quo wegdrukken van de normen en waarden binnen een samenleving door hoge autoriteiten zorgt er alleen maar voor dat de samenleving niet alleen afbrokkelt in termen van recht en wet, waarden en normen, maar steeds gevaarlijker en corrupter wordt. Ook wordt het land onaantrekkelijk voor nationale en internationale investeerders en kader.

DOE en A20 strijden voor een samenleving waar normen en waarden hoog aangeschreven staan. Corruptie in al haar vormen wordt aangepakt en leiders naar voren komen die begrijpen dat zij er niet zijn om gediend te worden maar om te dienen. DOE en A20 veroordelen daarom nogmaals met klem het gebeurde en eisen dat er consequenties voortvloeien voor de daders. Wij roepen de President op om zijn rol als vader des vaderland uit te dragen.

BESTUURDERS MOETEN beslist nalaten machtsvertoon en -misbruik tentoon te stellen. A20 en DOE roepen alle hoogwaardigheidsbekleders op om het goede voorbeeld te zijn voor de samenleving opdat wij met elkaar kunnen samenwerken aan het versterken van ons geliefd land.

President, ministers en DNA-leden handel altijd in het voordeel van de samenleving en spreek zeker niet recht wat krom is.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May