Journalisten in stil protest bij DNA-gebouw
16 Dec 2021, 10:53
foto
Journalisten in de regen bij het gebouw van De Nationale Assemblee. Er wordt een stil protest gevoerd over het brute optreden tegen journalist Jason Pinas. (Foto's: René Gompers)


Journalisten verbonden aan diverse mediahuizen hebben besloten vandaag een stil protest te voeren bij het gebouw van De Nationale Assemblee. Aanleiding hiertoe is het brute optreden van vicepresident Ronnie Brunswijk en zijn lijfwachten dinsdag tegen collega Jason Pinas.

De mediamensen hebben post gevat bij het gebouw van De Nationale Assemblee waar het gruwelijk optreden heeft plaatsgevonden. Tijdens een vergadering gisteravond is besloten de vicepresident te boycotten voor in eerste instantie twee maanden.

Jason Pinas (in het midden)

De journalisten eisen een grondig onderzoek naar het gebeuren, waarbij de mensen die zich schuldig hebben gemaakt aan strafbare feiten, worden berecht. In een brief aan president Chan Santokhi zal worden geprotesteerd tegen de gang van zaken.


De Nationale Assemblee vergadert vandaag over het Meerjaren Ontwikkelingsprogramma. De regering komt aan het woord. De vergadering is uitgeschreven voor 10.00 uur.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May