Caribische mediawerkers willen optreden tegen Brunswijk
15 Dec 2021, 11:30
foto


De Associatie van Caribische Mediawerkers (ACM) zegt in een verklaring solidair te zijn met de journalist Jason Pinas, die op 14 december is mishandeld tijdens de uitoefening van zijn functie bij het gebouw van De Nationale Assemblee. De ACM ondersteunt het standpunt dat ingenomen is door de Surinaamse Vereniging van Journalisten.

Het inzetten van het veiligheidsapparaat van de Staat tegen een journalist is ongehoord en moet worden veroordeeld. Het optreden van de lijfwachten van vicepresident Ronnie Brunswijk moet ter discussie worden gesteld op basis van welke dreiging is opgetreden tegen Pinas. Welk gevaar vormde hij?

Dit soort acties doen denken aan het duistere militaire tijdperk in Suriname dat niet opnieuw de kop mag opsteken, aangezien dit terecht kan worden opgevat als een 'gekozen dictatuur'. De ACM roept Brunswijk op om publiekelijk zijn excuses aan te bieden aan Pinas. Doet hij dat niet, dan roept de ACM president Chan Santokhi op om sancties te treffen tegen de vicepresident.

Ook roept de ACM op tot teruggave van de mobiele telefoon van Pinas. Als journalist heeft hij een onvervreemdbaar recht op vertrouwelijkheid van bronnen en dit mag in geen enkele vorm worden geschonden.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May