Santokhi: 2022 wordt een beter jaar
13 Dec 2021, 00:58
foto
President Chan Santokhi belooft dat er het komende jaar verlichting zal komen. 2021 is het slechtste jaar geweest van de regering, meent hij. (Foto: René Gompers)


President Chan Santokhi stelt dat 2021 het zwaarste jaar voor de regering is geweest; zij was genoodzaakt harde maatregelen te treffen die het volk zwaar hebben getroffen. Hij kondigt aan dat 2022 een beter jaar zal worden. De regering zal, naast de eigen besparingen, ook US$ 1.5 miljard ter beschikking hebben om de financieel-economische situatie te herstellen en om meer en grotere projecten uit te voeren. Suriname zal misschien geen tweede Dubai zijn, maar ten minste bepaalde kenmerken delen, geeft Santokhi aan.  

“2021 gaan we straks afsluiten als het zwaarste jaar van de regering Santokhi-Brunswijk,” merkte het staatshoofd op zaterdag in Commewijne. Hij was er voor de officiële ingebruikname van het nieuwste waterproductiestation van Commewijne op La Liberté. “We hebben heel wat toffe, verregaande, zware maatregelen moeten treffen om die economie onder controle te krijgen,” licht Santokhi toe. Die maatregelen raken het volk heel zwaar, de effecten treffen de mensen heel hard op verschillende fronten.”

“Maar het komende jaar gaan we betreden met meer financiële mogelijkheden,” vervolgt Santokhi. “Van onze eigen besparing, van ons samenwerkingsprogramma met het IMF, van IDB en de Wereldbank. Een totaal bedrag van meer dan US$ 1.5 miljard voor drie jaren om het land structureel en duurzaam te gaan ontwikkelen.”

Santokhi wijst naar het waterstation dat de overheid 15 miljoen euro gekost heeft. “Met weinig geld zetten we dit en zoveel andere projecten neer,” merkt hij op. “Straks met meer geld kunnen we inderdaad zeggen… Misschien worden we geen tweede Dubai, maar we gaan wel een ontwikkeling brengen in Suriname die de kenmerken zal vertonen van Dubai. Namelijk een regering die hard werkt, een regering die een visie heeft, een volk dat dag en nacht werkt. Natuurlijk gaan we de internationale gemeenschap uitnodigen om samen met de particuliere sector te investeren. Dat is de richting die we opgaan.”
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May