Oosterling zwaait af als directeur SWM
12 Dec 2021, 04:48
foto
Marlon Oosterling, directeur van SWM, heeft besloten nu echt met pensioen te gaan. De regering heeft hem gevraagd nog een jaar aan te blijven, maar hij vindt het welletjes nu. (Foto: René Gompers)


De regering heeft nog eens aan Marlon Oosterling, directeur van de Surinaamse Waterleiding Maatschappij (SWM), gevraagd om nog niet met pensioen te gaan; om  ten minste nog een jaar aan te blijven. Maar Oosterling wil niet. Vicepresident Ronnie Brunswijk vindt het jammer, maar legt zich bij het besluit neer. President Chan Santokhi stelt dat Oosterling met een tevreden gevoel met pensioen kan; het waterproductiecentrum van Commewijne op La Liberté staat er eindelijk. Hiermee is Commewijne na tientallen moeilijke jaren eindelijk gegarandeerd van schoon en veilig drinkwater uit de kraan.

Oosterling zou in december 2020 al met pensioen gaan. Vicepresident Brunswijk heeft bij de bouw van de bovengrondse delen van het waterstation in maart, uitgelegd dat Oosterling pas met pensioen kon gaan wanneer het werk was opgeleverd. Brunswijk heeft zich persoonlijk ingezet voor het project en had graag dat Oosterling de leiding had. Het waterstation is zaterdag officieel in gebruik genomen. 12.000 huishoudens zijn in eerste instantie  gegarandeerd van schoon drinkwater. Het station is in staat om in de toekomst het aanbod te vergroten.

“Ik wil u bedanken,” richt Brunswijk zich tot Oosterling. “U zou al met pensioen gaan, we hadden u gevraagd om nog een jaar te blijven om dit project af te ronden. U heeft het gedaan. Ik heb u weer gevraagd om een jaar te blijven, maar u wil niet.  Ik heb gezien dat u goed werk voor ons doet. U bent militair; voor jouw is uitvoeren, uitvoeren. Toen ik hier vanmorgen kwam…hm, mi skreki fu san mi shi.  Maar ja, u wil niet, mi no wani dat yu e gwe ete maar yu no wani…dus…” Oosterling maakt de weg vrij voor jongeren om SWM te gaan leiden.

Oosterling blijft bij zijn besluit. “In principe ben ik al met pensioen,” deelt hij aan Starnieuws mee. “De regering heeft mijn contract al twee termijnen verlengd. Ik heb gezegd dat ik niet blijf aanzitten. We gaan andere mensen opleiden. Ik zal er wel bij betrokken zijn maar niet als directeur.” President Santokhi deelt mee dat het traject om de open gevallen post in te vullen, is ingezet. De  vakbond heeft al van zich laten horen over de invulling. Santokhi garandeert dat er een deskundige leiding komt die niet alleen Suriname maar ook het buitenland van schoon drinkwater moet gaan voorzien.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May