Verdachte bekent seks met veertienjarig meisje
09 Dec 2021, 07:43
foto


Azam S. (37) kreeg seks met een veertienjarig meisje. Volgens zijn raadsman Irvin Kanhai die woensdag het verzoek tot de voorlopige invrijheidstelling van de verdachte deed, was het meisje verliefd op Azam S.

In februari was de moeder van de minderjarige naar de politie gegaan om aangifte van het seksueel misbruik te doen. De politie liet de verdachte toen met een waarschuwing gaan. Op 10 oktober werd hij aangehouden.

Azam S. bekent dat hij seks met het meisje had. Voor Kanhai is het belangrijk te weten of het meisje in staat was haar wil te bepalen. Het slachtoffer is werkzaam, waardoor de advocaat vindt dat zij deelneemt aan het economische verkeer.

Officier van justitie Mirella van Dijk zegt dat de zedenwetgeving kinderen beschermt, omdat zij de gevolgen van hun handelingen niet kunnen overzien. Volgens haar was de verdachte op de hoogte dat hij niet correct bezig was, want de politie had hem gewaarschuwd. Zij vroeg de rechter het verzoek van de advocaat af te wijzen.

Rechter Maureen Dayala wees het verzoek van de raadsman af, waardoor Azam S. in voorarrest zal blijven. Zij zal in januari twee getuigen horen. 

Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May