Pandit veroordeeld voor belaging
08 Dec, 02:46
foto


Pandit Radjkapoor S. is dinsdag veroordeeld voor het belagen van een vrouw. Hem is opgelegd twaalf maanden celstraf waarvan negen voorwaardelijk onder aftrek van de tijd in voorarrest doorgebracht met een proeftijd van drie jaar. Zijn advocaat Chandra Algoe zegt dat de man met dit vonnis in vrijheid is gesteld.

De advocaat is het niet eens met de officier van justitie dat de pandit het gezinsleven van de vrouw niet heeft gerespecteerd. In haar pleidooi vroeg zij zich af hoeveel respect de vrouw heeft gehad voor haar eigen gezinsleven. “Zij is haar man gaan belazeren en weet dat zij twee kinderen heeft. Zij gaat een andere relatie aan, maar vindt dat die persoon geen respect heeft gehad voor haar leven.”

De politie heeft in het begin de pandit en de vrouw gesproken. De pandit had op 26 juli zijn telefoon ontgrendeld waarin 14 naaktfoto’s van de vrouw zijn gevonden. Hij moest al de foto’s verwijderen, maar het slachtoffer mocht van haar behouden. Hij stuurde in de periode van 26 tot 30 juni nog enkele Whatsapp-berichten in de hoop dat de relatie weer zou herstellen. De vrouw reageerde op de berichten en blokkeerde hem op 30 juni. Daarna is niets in de zaak gebeurd.

De politie hield de pandit op 26 augustus aan. Algoe zegt dat de aanhouding geschiedde twee maanden nadat de laatste Whatsapp-berichten zijn verstuurd. Zij vraagt zich af van welke belaging sprake is geweest. “De vrouw hield de relatie in stand zolang het haar beviel. Toen het haar niet beviel, moest het binnen een dag ophouden. Hij was dan een slechte man geworden. Dat heeft zij uitgehaald.”

Algoe zegt dat de pandit enorme imagoschade lijdt. Hij zal nooit meer als pandit kunnen werken. Zij pleit dat van belaging geen sprake is geweest. Zij is van mening dat het geen pornografische foto’s zijn die de pandit van de vrouw had, maar foto’s van twee personen die intiem met elkaar zijn geweest. “De vrouw heeft vrijwillig naaktfoto’s voor de pandit gestuurd.” De advocaat zegt dat er verder geen andere slachtoffers zijn zoals in het begin werd gezegd. Zij pleit dat de man verkeerd is geweest door de vrouw te appen, maar van chantage en belaging is volgens haar geen sprake.
Advertenties