Mathoera duldt geen criminaliteit binnen leger
06 Dec 2021, 20:44
foto
Minister Krishna Mathoera


In korte tijd zijn er binnen het Nationaal Leger officieren gelinkt aan drugszaken. Het meest recente is de aanhouding van een officier zaterdagavond. De 56-jarige Steven J. had bij zijn aanhouding meer dan 500 kg cocaïne bij zich. Hij negeerde het stopteken van de politie bij de controlepost te Pikin Saron. De opsporingsdiensten zijn ook op zoek naar een andere legerofficier, Romaneo Kalidien (40) die mogelijk betrokken is bij de Tafelberg-drugszaak.

Minister Krishna Mathoera van Defensie zegt dat er binnen het Nationaal Leger geen plaats is voor de georganiseerde criminaliteit. De samenleving heeft volgens haar niets an een leger waarbij officieren betrokken zijn bij de georganiseerde criminaliteit. Ze heeft beloofd de mogelijke infiltratie van de georganiseerde criminaliteit binnen het leger met man en macht uit te roeien.

De bewindsvrouw deelde ook mee dat Kalidien inmiddels is ontslagen uit de dienst. Op 28 april werd te Tafelberg ruim 903 kg cocaïne onderschept. Volgens de justitiële autoriteiten heeft Kalidien zich schuldig gemaakt aan deelneming aan een criminele organisatie, overtreding van de Wet Verdovende Middelen en overtreding van de Vuurwapenwet. Tegen hem loopt formeel een opsporing.

Steven J. zit nu ook in de bak voor overtreding van de Wet Verdovende Middelen. Minister Mathoera zegt dat de straffen van de krijgstucht op alle militairen, ongeacht hun rang, gelijkelijk van toepassing is. Bij Steven J. is bij zijn aanhouding ook een bedrag is US$, euro en SRD aangetroffen. De politie heeft de drugs, het geld en het voertuig van de officier in beslag genomen.
Advertenties

Tuesday 03 October
Monday 02 October
Sunday 01 October