SSEB wil stakingsparool afkondigen bij pompstations
06 Dec, 10:39
foto


Het bestuur van de Surinaamse Service Station Exploitanten Bond (SSEB) is van plan een stakingsparool af te kondigen. Voorzitter Guno Castelen zegt in gesprek met Starnieuws dat er veel rechtsonzekerheid heerst bij de pomphouders. Onduidelijk is of er wel of geen prijsverhoging komt en er wordt brandstof gerantsoeneerd door de oliemaatschappijen.

Castelen deelt mee dat de SSEB geen voorstander is van het nieuwe systeem van prijsbepaling aan de pomp, want het werkt niet. Ruim 65% van de brandstof gaat naar de goudsector, terwijl de samenleving opdraait voor de subsidie en de schuld die opgebouwd wordt bij de oliemaatschappijen. SSEB wil terug naar de oude prijsbepaling, waarbij er geen subsidie wordt gegeven, aangezien een flinterdunne laag wordt bevoordeeld.

De pomphouders krijgen onvoldoende brandstof aangeleverd, waardoor er problemen ontstaan met cliënten. Er ontstaat een onveilige situatie bij de pompen. "Onze verantwoordelijkheid als organisatie maakt dat wij niet langer zo verder kunnen gaan". De banaliteiten die ontstaan bij de pompstations kunnen niet geaccepteerd worden, benadrukt Castelen. Daarom wordt het stakingsparool overwogen.

Advertenties