Nurmohamed: Nieuwweergevondenweg, een modelweg
01 Dec 2021, 06:37
foto
Minister Riad Nurmohamed van OW. (Foto: CDS)


De Nieuwweergevondenweg is heringericht en opgeleverd dinsdag. De weg is onder andere voorzien van verhoogde voet- en rijwielpaden van opvallend rood polyflex. “Een modelweg waarbij gebruikt is gemaakt van nieuwe technologie.” Dit zei minister Riad Nurmohamed van Openbare Werken (OW) bij de tweede tevens eindoplevering van de heringerichte Nieuwweergevondenweg, een belangrijke verbindingsweg tussen Paramaribo en Wanica Noordwest.

De bewindsman spreekt van een model, dat ook bij het rehabiliteren van andere wegen gebruikt zal worden. Op deze manier zal ook de verkeersveiligheid op de wegen opgevoerd worden. Nurmohamed bedankte aannemer Caremco voor het geduld dat is opgebracht. Hij zegt dat de regering geen voorstander is van te langdurende projecten, maar opdrachten die binnen de technisch vastgestelde tijd afgesloten worden. De bewindsman geeft aan dat er aannemers zijn die hun projecten willen opstarten, terwijl er andere zijn die nog op betaling wachten. De regering gaat in een private public partnership met deze aannemers de financieringsachterstanden inlopen.

Minister Nurmohamed benadrukt dat elk project in de begroting moet zijn vastgelegd en gedekt door de wet. Hij laat via de Communicatiedienst Suriname optekenen dat er de komende weken enkele projecten opgeleverd zullen worden en van andere het startsein gegeven zal worden. Dit allemaal volgens hem binnen wet- en regelgeving. Nurmohamed vraagt geduld voor grote investeringsprojecten, omdat hiervoor goed onderzoek en voorbereiding nodig zijn. Daarnaast wil zijn ministerie projecten uitvoeren die de keuzes van het volk zijn. OW zal met districtscommissarissen van alle districten overeenstemmen over wat er in hun bestuursgebied moet worden uitgevoerd.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May