President Santokhi krijgt Indiase erkenning voor verdiensten
25 Nov, 14:58
foto
De Indiase ambassadeur Shankar Bala Chandran (l) overhandigt de Pravasi Bharatiya Samman Award 2021 aan president Chan Santokhi. (Foto's: CDS)


De Indiase ambassadeur Shankar Bala Chandran heeft bij een plechtigheid in Maharaja Palace, de Pravasi Bharatiya Samman Award 2021 aan president Chan Santokhi overhandigd. Deze onderscheiding wordt sedert 2003 door de Indiase regering uitgereikt aan leden van de Indiase diaspora, die een uitzonderlijke bijdrage leveren in het land waar ze woonachtig zijn. Santokhi heeft de award ontvangen voor zijn bijdrage aan de Surinaamse samenleving, met name zijn verdiensten in de politiek en gedurende zijn carrière als politiecommissaris.

Bij de ceremonie waren onder meer vicepresident Ronnie Brunswijk, leden van de Raad van Ministers en first lady Mellisa Santokhi-Seenacherry, aanwezig. Santokhi vroeg Bala Chandran zijn dankbaarheid over te brengen aan de Indiase regering en president Ram Nath Kovind. Hij merkte op dat personen van Indiase origine wereldwijd een speciale plaats hebben in de buitenlandse politiek van India. Deze is onder meer gericht op het erkennen van de bijdrage van nazaten van Indiase origine. In 2009 heeft de toenmalige vicepresident Ram Sardjoe de award ontvangen.

Santokhi gaf aan premier Modi te hebben ontmoet tijdens zijn recente bezoek aan de Klimaattop in Schotland. “Ik voelde meteen die connectie. Ik hoop dat hij eens Suriname bezoekt. We zullen hem warm welkom heten.” Minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking zei dat de onderscheiding de nauwe banden tussen Suriname en India weergeeft. Hij noemt de toekenning van de award een “stukje respect en erkenning die worden gegeven aan een nazaat van Indiase immigranten.”

De onderscheiding zou in eerste instantie vorig jaar aan Santokhi overhandigd worden, maar de president kon door de Covid-19-pandemie niet aanwezig zijn, meldt de Communicatie Dienst Suriname. 
Advertenties

Friday 12 August
Thursday 11 August
Wednesday 10 August