SRD 100.000 voor beledigen vriendin op Facebook
22 Nov, 08:41
foto


Een vrouw zal SRD 100.000 moeten betalen voor het beledigen van een vriendin op Facebook. De dwangsom is vrijdag voor haar opgestuurd om te betalen, omdat zij de beledigingen niet heeft gerectificeerd.

De vrouw zou een vriendin hebben beledigd via Facebook. Beide vrouwen waren goede vriendinnen van elkaar. Een van hen nam een lening bij een bank waarbij de vriendin als borg stond. Zij liet maandelijks geld inhouden van haar salaris via een andere bank waar zij cliënt is ten behoeve van de bank die haar het geld had geleend. De bank had het geld uit haar salaris steeds ingehouden maar verzuimde de betaling door te sturen.

Toen de bank die het geld had geleend, merkte dat de vrouw niet had voldaan aan haar betalingsverplichtingen, schreef zij haar niet aan, maar de borg. De vriendin, die als borg stond, kreeg een brief van de bank. Zij trok niet na wat er aan de hand was en begon de vrouw uit te schelden via Facebook om haar lening te gaan betalen want zij had een brief ontvangen. 

De vrouw vond het niet leuk dat de vriendin haar heeft vernederd op Facebook dat zij een wanbetaler is. Zij spande via haar advocaat Maureen Nibte een rechtszaak aan van smaad en laster waarbij rectificatie werd gevraagd. Nibte zegt dat de vriendin moest rectificeren op Facebook. De vriendin heeft niet gerectificeerd, maar de Facebook page opgeheven. De rechter had beslist dat de vriendin in alle dagbladen moest rectificeren maar de vrouw heeft dat niet gedaan. “Mensen maken anderen belachelijk op Facebook. Laten ze zien dat het consequenties heeft als je zomaar dingen op Facebook plaatst”, stelt Nibte. 
Advertenties