Advocaten Punwasi en Van Dijk gekozen tot lid tuchtcollege
22 Nov 2021, 03:08
foto


De advocaten Sandra Punwasi-Raghoebier en Nailah van Dijk zijn gekozen als lid van het Advocaten Tuchtcollege. De verkiezing hiertoe is zaterdag gehouden door de Surinaamse Orde van Advocaten. John Wouter en Harish Monorath zijn bij enkele kandidaatstelling gekozen tot plaatsvervangende leden. Joan Nibte en Oetra Biharie die zich ook kandidaat gesteld hadden als lid, hebben het niet gehaald. 

Tijdens de verkiezing hebben 104 advocaten hun stem uitgebracht. De leden van het tuchtcollege zijn gekozen voor vier jaar. Zij moeten nog formeel worden benoemd door de regering. De verkiezing van advocaten vindt plaats door de Surinaamse Orde van Advocaten. 

Het Advocaten Tuchtcollege is een quasi rechtsprekend orgaan dat zich buigt over tuchtrechtelijke klachten over advocaten en wijst vonnissen. In het college zitten ook rechters die voorzitter en plaatsvervangend voorzitter zijn. Zij worden voorgedragen door het Hof van Justitie. Na de formele benoeming door de minister van Justitie en Politie worden de leden geïnstalleerd door de president, waarna ze aan de slag kunnen. 
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May