Vrouw die mishandelende man doodstak vrij
19 Nov 2021, 18:40
foto


De rechter-commissaris heeft Simone P., die ingesloten was voor de moord op haar partner Claido van der Kast, vrijdag in vrijheid gesteld. Hij heeft het verzoek van advocaat Maureen Nibte gehonoreerd.
 
Het Openbaar Ministerie (OM) tekende geen beroep aan waardoor Simone P. op vrije voeten is. Nibte had een verzoek op basis van artikel 54a van het Wetboek van Strafvordering ingediend om de vrouw vrij te krijgen. Zij zegt dat uit het nader onderzoek is gebleken dat de vrouw nergens mocht gaan. Van der Kast had een pitbull gekocht en op het erf losgelaten. Daardoor kon de vrouw het erf niet verlaten.
 
Eerder had de rechter-commissaris de onmiddellijke invrijheidstelling van Simone P. gelast, maar het OM tekende beroep aan. Het Hof van Justitie had de beschikking van de rechter-commissaris die de onmiddellijke invrijheidstelling had gelast van Simone P., vernietigd. Als motivering was aangegeven dat er nog een onderzoeksbelang was.
 
Simone P. viel op de bewuste avond met haar baby in de armen in slaap. Van der Kast kwam bij haar en sloeg haar onmiddellijk. Hij pakte een mes van de keuken en sleurde haar naar de bovenverdieping. Het mes viel uit handen van de man op de vloer. Simone P. pakte dat en stak hem ermee, welke verwonding de dood ten gevolge heeft gehad. 
 
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May