Daling besmettingen zet zich voort; Ramadhin uit ziekenhuis
19 Nov 2021, 06:55
foto
Afgelopen week zijn er geen mensen overleden die thuis geïsoleerd zijn. Er zijn minder besmettingen waardoor er ook minder personen in isolatie zijn.


Minister Amar Ramdhin van Volksgezondheid, die met het covidvirus besmet was geraakt, is inmiddels uit het ziekenhuis ontslagen. Hij is nu thuis in isolatie. De cijfers van de thuissituatie zien er ook goed uit, de scherpe daling zet zich voort. De afgelopen week (10-17 november) zijn er geen doden thuis gevallen. Op de wekelijkse covidpersconferentie donderdag is wederom aangetoond dat over het algemeen, het aantal besmettingen nog steeds daalt. 

Ook is weer benadrukt dat er nog geen reden is voor een hoerastemming. De cijfers tonen nog steeds aan dat de meeste personen die in het ziekenhuis opgenomen worden en op de intensive care belanden, niet gevaccineerd zijn. Ondertussen is 44.29 procent van de doelgroep, iedereen vanaf 12 jaar, volledig gevaccineerd. Dit cijfer moet naar 75 procent gaan benadrukt Rakesh Gajadhar Sukul, directeur van Volksgezondheid. Het cijfer stijgt erg langzaam.

Minister Ramadhin is de afgelopen week besmet geraakt en opgenomen in het ziekenhuis. Over zijn gesteldheid zegt Gajadhar Sukul: “Hij maakt het ietsje beter en is al ontslagen uit het ziekenhuis. Hij continueert zijn isolatie. Dat is informatie waar de samenleving recht op heeft. Verder moeten we afwachten wanneer de minister ons weer kan joinen.” 

Gajadhar Sukul heeft ook de cijfers van de thuissituatie voor deze week gepresenteerd. De afgelopen week waren er 459 personen thuis in isolatie (643 de week ervoor), zijn 135 genezen verklaard (306 de week ervoor) en zijn er geen doden gevallen (de week ervoor 2 doden). “Het aantal genezen personen neemt af ,omdat er ook minder personen thuis isoleren,” merkt Gajadhar Sukul op.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May