Organisatie protestdemonstratie woedend op regering
17 Nov 2021, 16:17
foto
De samenwerkende verontruste burgers, kerkgenootschappen en vakbonden heeft de demonstratie verschoven naar Bronsplein


De samenwerkende verontruste burgers, kerkgenootschappen en vakbonden hebben geen woorden genoeg om hun misnoegen te uiten over de afsluiting van het gebied rond het Onafhankelijkheidsplein komende zaterdag. Al weken is het bekend dat op die dag geprotesteerd wordt tegen onder ander vaccinatiedwang en medische discriminatie. "De regering gaat ons niet klein krijgen. Wij zullen geen zaken uitlokken en hebben besloten uit te wijken naar het Bronsplein", deelt Jennifer van Dijk-Silos aan Starnieuws mee. 

De organisatie vindt het absurd dat een week vóór de Onafhankelijkheidsdag door de regering besloten wordt het gebied af te sluiten. De politie voert een opdracht uit. "De regering doet niets anders dan de rechtsstaat vertrappen", benadrukt Van Dijk-Silos. "Het is een zeer laffe en afkeurenswaardige daad. De vrije meningsuiting, het recht op vreedzame demonstratie wordt door de afsluiting van het gebied ingeperkt", meent Van Dijk-Silos. 

Met de afsluiting van het gebied rond het Onafhankelijkheidsplein maakt volgens de organisatie de regering dat het protest nog groter zal worden. Van Dijk-Silos merkt op dat de strijd tegen vaccinatiedwang nu in de tweede fase is. Deze fase zal niet afgesloten worden in een gevecht "maar het geeft wel aan hoe fase 3 eruit zal zien. We hebben te maken met een tirannieke en dictatoriale  regering die lak heeft aan de rechtsstaat, grondwet en regelgeving. We zijn geen losse flodder en gillende mensen, maar we denken strategisch. Wij keuren het af dat de regering gebruikmaakt van haar macht om de vreedzame demonstratie te frustreren, maar dat zal niet lukken", stelt Van Dijk-Silos zelfverzekerd. 
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May