Tien verdachten illegale houtuitvoerzaak blijven aangehouden
17 Nov 2021, 08:41
foto


Het verzoek tot de voorlopige invrijheidstelling van Dinendrenath A., Natachia R., Yinshuai L., Rowena T., Niwesh N., Seremy D., Andreas W., Rayen A., Url C. en Cornelia L. die verdacht worden van illegale houtsmokkel in 100 containers, is dinsdag weer afgewezen. Hun advocaten deden het verzoek tot de voorlopige invrijheidstelling, waarop officier van justitie Rita Sitaram bezwaar had wegens ernstige bezwaren die er nog zijn.

Rechter Duncan Nanhoe heeft afwijzend beslist op het verzoek. De behandeling van de zaak heeft dinsdag bijna vijf uur geduurd. Advocaat Maureen Nibte zegt aan Starnieuws dat vier getuigen zijn gehoord die ontlastende verklaringen hebben afgelegd die in het voordeel is van de aangehouden douaneambtenaren. Douaneambtenaren zijn geen houtkenners en houden zich bezig dat er geen contrabande in containers zijn. Nibte zegt dat een van de aangehouden douaneambtenaren, Cornelia L., kampt met depressie. Op de vorige zitting moest zij met de ambulance worden vervoerd.
 
De tien verdachten ontkennen schuldig te zijn. Hun advocaten zijn Nibte, Murwin Dubois, Irvin Kanhai, Chandra Algoe, John Moerahoe, Urmila Jagesar en Cedric Meijnaar. In december zullen vijf getuigen worden gehoord. 
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May