Drie jaar gevangenisstraf voor doodrijden drie personen
12 Nov 2021, 06:46
foto


Elcharro P. is donderdag gevonnist tot drie jaar gevangenisstraf. Hij heeft een aanrijding aan de Nieuw Weergevondenweg veroorzaakt met drie doden. Hij nam op 7 maart zonder rijbewijs plaats achter het stuur en reed drie voetgangers Aseya Acelie (17), Jason Agwentie (26) en Chavelero Sieran (26) dood.

Rechter Roy Elgin zei uitdrukkelijk dat het gaat om drie jaar gevangenisstraf zonder aftrek van de tijd in voorarrest doorgebracht. Elcharro P. moet meer dan SRD 91.000 aan schadevergoeding betalen aan de benadeelden. Het bedrag moet na het uitzitten van de straf, binnen twaalf maanden zijn betaald. Voldoet hij niet aan de betalingsverplichting zal hij twaalf maanden moeten brommen, maar dat heft de betalingsverplichting niet op.

Elcharro P. kwam op 7 maart uit de richting van de Hiraweg en ging richting Indira Gandhiweg. Op gegeven moment raakte een van de achterbanden van het voertuig de trottoirband, waardoor de bestuurder de controle over de besturing van de auto verloor. Het voertuig kwam op het trottoir terecht, kwam tegen een elektriciteitspaal aan en trof vervolgens de slachtoffers die stonden.

Na de botsing rolde de auto enkele meters door en kwam tegen een schutting, om vervolgens tot stilstand te komen op het wegdek. Ook een bromfiets van een van de slachtoffers die langs de weg geparkeerd stond, is totaal vernietigd. Advocaat Maureen Nibte onderstreepte dat het om een ernstig strafbaar feit gaat, maar pleitte ook dat Elcharro P. spijt heeft en voor het eerst in aanraking is gekomen met justitie. Hij zal ermee moeten leven dat drie personen door zijn toedoen zijn overleden.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May