Bouva: President geeft krachtig signaal door CLAD in te schakelen
13 Nov 2021, 00:00
foto
President Chan Santokhi heeft donderdagavond in De Nationale Assemblee meegedeeld dat de CLAD een grondig onderzoek zal verrichten bij de CDS.


President Chan Santokhi heeft na een onderhoud met Assembleelid Melvin Bouva (NDP) besloten de CLAD in te schakelen voor een grondig onderzoek naar onregelmatigheden bij de Communicatiedienst Suriname (CDS). Er is opdracht gegeven om contracten met media aan te houden. Eerst was besloten om het contract met Health TV, die niet eens in de lucht is, aan te houden. Nu zijn alle contracten 'on hold gezet'.  De president heeft gevraagd om het onderzoek met prioriteit te verrichten. 

Bouva zegt desgevraagd aan Starnieuws, zonder in details te gaan, dat tijdens het gesprek bleek dat de president onvoldoende geïnformeerd was wat er feitelijk speelde. In elk geval vond het staatshoofd genoeg redenen om de CLAD onmiddellijk in te schakelen. Bouva zegt dat de CLAD zeker zal constateren dat er kwaadaardige zaken zich hebben voltrokken, waarbij er sprake is van vriendjespolitiek en corruptie. 


Assembleelid Melvin Bouva heeft de contracten aan de kaak gesteld. 

Er is ook een contract aangegaan met Health TV die op kanaal 7.5 zou uitzenden, maar de zender is niet eens in de lucht. "Het lijkt wel een luchtkasteel", merkt Bouva op. Er wordt een contract aangegaan met een niet bestaand bedrijf om geld van de samenleving af te troggelen, merkt het Assembleelid op. Hij vindt dat niet ondergeschikten verantwoordelijk gesteld moeten worden, terwijl de handtekening van CDS-directeur Alven Roosveld op de contracten staat. "Ondergeschikten kunnen niet gaan hangen, terwijl een vies luchtje hangt rond de directeur. Hoe zal de perschef met goed fatsoen in contact staan met de media en de samenleving? Hij zou de eer aan zichzelf moeten houden", meent Bouva. In elk geval heeft de president volgens de politicus een sterk signaal gegeven. "Wij zullen de zaak op de voet volgen en zullen vragen om een update," zegt het Assembleelid. 

Een overzicht van mediahuizen waarmee er contracten zijn gesloten. 

pdf-icon.gif Overzicht_mediahuizen_2021-1.pdf                
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May