Na 30 jaar weer ambtenarenopleiding in Marowijne
07 Nov 2021, 18:49
foto
De ambtenarenopleidingen in Marowijne zijn vrijdag na het startsein na 30 jaar een feit geworden. Diverse hoogwaardigheidsbekleders waren aanwezig bij de start in Moengo. (Foto: Biza)


Na ruim 30 jaar worden weer ambtenarenopleidingen verzorgd in het district Marowijne. De officiële start vond zaterdag plaats op Hubertus Waaldijkschool te Moengo. In dit district nemen 55 cursisten deel aan de opleidingen. De start van deze opleidingen is volgens minister Bronto Somohardjo een grote mijlpaal voor Marowijne. Voor Assembleevoorzitter Marinus Bee betekent de opstart van deze opleiding een traject van duurzame ontwikkeling, die geen gemakkelijke is, maar wel één die gebalanceerd en stabiel is. Vicepresident Ronnie Brunswijk heeft later op de dag de studenten toegesproken om ze te motiveren en hun een hart onder de riem te steken. 

Bee sprak de ambtenaren moed in om in zichzelf te investeren, zodat zij hogere posities kunnen bereiken en zich verder kunnen ontwikkelen. “U kunt uzelf vanwege uw capaciteit, kennis en kunde onmisbaar maken. Wij gaan u waarderen op basis van die competenties en vaardigheden”, zei Bee. Minister Somohardjo merkte op dat de behoefte aan de opleiding groot is, gezien de deelname van 55 cursisten. Het is nodig om het kennisniveau van de ambtenaren van alle districten naar een gelijkwaardig en uniform standaard op te trekken. 

Het heeft heel veel voeten in de aarde gekost om deze opleiding wederom aan te bieden, zei Somohardjo. Hij moedigde de ambtenaren aan om de opgedane kennis en vaardigheden efficiënt toe te passen op de werkvloer. “Na dertig jaar een ambtenarenopleiding in Marowijne; het gaan zware tijden worden, maar het zal de moeite waard zijn”, meent de minister. 
 
De opleidingen die in Marowijne verzorgd zullen worden, zijn de vooropleiding Surnumerair, de Surnumerair Opleiding, de Bevolkingsadministratie Basis en de Voortgezette Algemene Ambtenaren Opleiding-1 opleiding, meldt Biza. Bij de formele start van de opleiding die voorbereid is door de afdeling Vorming en Opleiding van Biza waren ook aanwezig districtscommissaris van Marowijne, Zuid-West, Olivia Dominie, Biza directeur Nasier Eskak en Human Resource Manager Jacintha Thomas-Alfaisie.  
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May