Rosebel realiseert hogere productie in 3e kwartaal
04 Nov 2021, 01:55
foto
In het derde kwartaal van dit jaar heeft Rosebel Goldmines een productie van 1.134 kg goud gehaald. (Foto: Rosebel)


Het Canadese goudbedrijf Rosebel heeft in het derde kwartaal een productie van 1.134 kg goud gehaald. Dat is 60% hoger dan in het vorig kwartaal en 5% lager dan in het derde kwartaal van vorig jaar, 2020. De multinational heeft zijn derde kwartaalcijfers vrijgegeven.

De situatie in het land en op het complex met betrekking tot Covid-19 blijft fragiel, zegt het bedrijf. De productiviteitsniveaus van het personeel zijn negatief beïnvloed, wat heeft geleid tot de algehele verminderde activiteitsniveaus bij Rosebel gedurende het hele jaar. De bouw van de extra kamers op de camping is voltooid. Ongeveer 24% van de beroepsbevolking is nu volledig gevaccineerd. De leiding van Rosebel blijft de versoepelde maatregelen monitoren en implementeren om de impact van infecties te verminderen.

De mijnproductie nam in het derde kwartaal van 2021 toe naarmate de putomstandigheden, na het regenseizoen, verbeterden. Dit gaf ook toegang tot erts van iets hogere kwaliteit bij de Saramacca-afzetting en voor de opvoering van strategische pushbacks, waaronder het strippen van afval.

Het bedrijf blijft samenwerken met een taskforce van de overheid en met lokale gemeenschappen in een poging om het binnendringen van mijnen door kleinschalige mijnwerkers te verminderen. Het hele kwartaal door heeft Rosebel te maken gehad met illegale mijnwerkers, waardoor de productiviteit daalde en de toegang tot erts van hogere kwaliteit werd beperkt door de frequente mobilisatie en demobilisatie van mijnuitrusting en personeel.

De achterstallige onderhoudswerkzaamheden aan de mijnvloot en de daaruit voortvloeiende lagere beschikbaarheid en betrouwbaarheid van het materieel bleven ook in het derde kwartaal 2021 een punt van zorg. De leveringen van nieuw mobiel materieel om de beschikbaarheid te verbeteren, zijn gestart.

In totaal heeft Iamgold van al zijn mijnen een productie van 4.338 kg goud gehad in het derde kwartaal. Voor alle drie kwartalen heeft Iamgold een totale productie gehad van 12.701 kg goud. De multinational exploiteert de Essakane mijn in Burkina Faso  en de Boto Gold Project in Senegal. In beide bedrijven heeft Iamgold een aandeel van 90%.  Voorts is het voor 100% aandeelhouder van de Westwood Mine in Canada. In het Côté Gold Project in Canada heeft Iamgold een belang van 64,75% en in Rosebel heeft het een aandeel van 95%.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May