Verdachte aangehouden in KFC-roofzaak
02 Nov 2021, 01:51
foto


Wendel B. (28) is vrijdag aangehouden voor de roofoverval bij KFC aan de Lalla Rookhweg. De Recherche van Paramaribo heeft de man in samenwerking met het Regio Bijstandsteam Paramaribo opgepakt en in verzekering gesteld.

Bij zijn verhoor heeft Wendel B. bekend dat hij samen met een ander op een bromfiets naar KFC is geweest om de roofoverval te plegen.

De recherche had eerder D.D. (19), een medewerker van KFC, aangehouden in deze zaak, maar hij werd kort na zijn aanhouding abusievelijk door de politie van Richelieu in vrijheid gesteld. Zijn advocaat Maureen Nibte bevestigde dat de familie van D.D. haar had gebeld over de invrijheidstelling. Volgens haar is de abusievelijke invrijheidstelling niet voor de rekening van de verdachte.
 
D.D. ontkende in eerste instantie bij de politie schuldig te zijn aan de beroving. Hij heeft naderhand bekend samen met zijn collega I.S. en anderen de daad te hebben uitgevoerd. I.S. is intussen achter slot en grendel.
 
Twee criminelen namen bijna SRD 75.000 van KFC weg. Zij overrompelden de manager om het geld weg te nemen. Het was op dat moment sluitingstijd van het restaurant. Een van de indringers was gewapend met een vuurwapen. Samen met zijn kompaan had hij de plaats aangedaan op een bromfiets.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May