Rechter neemt zaak wapendiefstal ex-president Bouterse in behandeling
30 Oct 2021, 00:00
foto


Anesh G., Shayel B., Gregory A., Prakaash L., Raymond J., Satish S. en Kenneth J., die verdacht worden van wapendiefstal bij ex-president Desi Bouterse, zaten vrijdag in de beklaagdenbank. Rechter Maytrie Kuldip Singh heeft de zaak, na voordracht door het Openbaar Ministerie, in behandeling genomen.
 
De magistraat heeft besloten in december twee getuigen te horen. Shayel B. wordt gehoord als getuige in de zaak van zijn medeverdachten. Ook wordt een politieman als getuige gedagvaard. Vrijdag wilden de advocaten Irvin Kanhai en Raoul Lobo het verzoek tot de voorlopige invrijheidstelling van hun cliënten doen, maar de rechter vond dat te prematuur. Zij heeft de zaak pas op haar bord gekregen. Ook stelt zij het van belang om getuigen te horen. 

In deze zaak zijn Anesh G., Shayel B., Gregory A. en Raymond J. aangehouden. Van de in vrijheid gestelde verdachten Kenneth J., Prakaash L. en Satish S., is Kenneth J niet verschenen bij de eerste behandeling van zijn zaak. Behalve Lobo en Kanhai verleent ook Maureen Nibte rechtsbijstand aan de verdachten. 
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May