Uitspraak tegen Alibaks-Hausil in december
30 Oct 2021, 06:33
foto


De uitspraak tegen Faranaaz Alibaks-Hausil, ex-directeur Legal, Compliance & International Affairs van de Centrale Bank van Suriname, zal op 22 december geschieden. Deze zaak stond vrijdag voor vonnis, maar rechter Maytrie Kuldip Singh is nog niet klaar ermee.

Alibaks-Hausil was niet vervoerd naar de strafzitting. De rechter heeft haar telefonisch de mededeling gedaan dat de zaak is verschoven. Alibaks-Hausil heeft eerder verklaard onschuldig te zijn. Haar raadslieden Murwin Dubois en Raoul Lobo hebben vrijspraak gevraagd van de gehele tenlastelegging. Ook vragen zij de rechter het Openbaar Ministerie niet ontvankelijk te verklaren. Volgens hen heeft de vervolging geen bewijs geleverd noch bij requisitoir, noch bij repliek.

De advocaten hebben aangekaart dat sinds de aanvang van het proces zaken niet correct zijn gelopen. Zij merken op dat al bij het verhoor van Alibaks-Hausil zij constant als schuldige werd behandeld. Hierdoor kunnen de proces-verbalen (pv's) enigszins gekleurd zijn. “Als je kijkt naar de bedoeling van een proces-verbaal en de vereisten die aan een proces-verbaal worden toegekend, het moet alleen de feiten bevatten. Dus je dient je te onthouden van conclusies,” merkt Dubois op. Bij de pv van Alibaks-Hausil was dat niet het geval.
 
De advocaten hebben aangegeven hoe zij over de zaak denken en welke feiten van belang zijn om de onschuld van hun cliënt te bewijzen. “We hopen dat met die uitgebreidheid we de broodnodige overtuiging hebben kunnen overbrengen,” zegt Dubois.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May