Vrouw ontkent verduistering geld reisbureau
22 Oct 2021, 00:56
foto


Melissa B. ontkende donderdag dat zij bij het reisbureau waar zij werkzaam was, geld heeft verduisterd. “Ik heb dagen zitten huilen. Ik heb het geld niet weggenomen.” Zij ontkent de aanschaf van een auto, een dure telefoon, kleding en andere spullen met het verduisterde bedrag.

Haar verklaring is dat zij een auto van US$ 5.750 heeft gekocht met tips van klanten en haar spaargeld. Ook stuurde haar vriend geld uit het buitenland. De benadeelde getuigde dat Melissa B., voor hem werkte. Op een bepaald moment zag hij dat de hele administratie van het reisbureau ontbrak en ook informatie op een USB-stick. Hij heeft geconstateerd dat er klanten zijn die aan Melissa B. hebben betaald voor een visum of reisticket, maar deze informatie is niet in de administratie terug te vinden.

Melissa B., die in september 2020 in dienst trad bij het reisbureau, heeft kwitanties voor de klanten uitgeschreven. De benadeelde heeft al deze klanten moeten terugbetalen zonder dat hij kon verifiëren in zijn administratie of die mensen daadwerkelijk hadden betaald. Hij weet niet hoe groot het door Melissa B. verduisterde bedrag is, omdat zijn administratie niet te vinden is. Hij betaalde ongeveer SRD 3000 aan salaris aan de verdachte. Melissa B. verklaarde dat zij eens 5000 euro had weggenomen, maar die meteen had afgestaan aan haar werkgever toen deze benadeling aan het licht kwam. Zij heeft daarna geen geld verduisterd.

Advocaat Raoul Lobo deed het verzoek tot de voorlopige invrijheidstelling van de vrouw. Hij zegt dat Melissa B., die sedert 13 mei is aangehouden, bereid is de gekochte auto en een telefoon af te staan aan de benadeelde. Officier van justitie Roline Gravenbeek verzette zich tegen het verzoek van de raadsman. Rechter Maytrie Kuldip Singh heeft het verzoek afgewezen.

De verdere behandeling van de zaak is op 2 december.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May