Actiegroep ABOP geeft gehoor aan oproep Brunswijk
21 Oct, 08:44
foto
Ricardo Kanape in 2005. (Beeld: Nickerie.net)


"Uit onze analyses blijkt dat de volgende president door de ABOP geleverd zal worden," stelt Ricardo Kanape van de Actiegroep ABOP tegenover Starnieuws. "Er is een strategisch plan om dat doel te bereiken. We werken er nog aan. Dat is een van de punten die we zouden bespreken vandaag (woensdag)." De actiegroep had voor woensdag een persconferentie in hotel Queens georganiseerd. Maar door een sterfgeval is het evenement afgelast.

Het gaat om een Covid-dode en er zijn mogelijk besmettingen, zegt Kanape. Het was te laat om nog e-mails te versturen om de pers af te melden, voegt hij eraan toe. De persconferentie is verschoven naar 15 november. De actiegroep is ontstaan na de oproep van vicepresident Ronnie Brunswijk om te bundelen, zegt Kanape. De groep is voornemens om zich aan te sluiten bij ABOP. Voorzitter Brunswijk is met een schrijven op de hoogte gesteld.

"Het is 99 procent mogelijk dat de eerstvolgende president uit de ABOP komt," benadrukt Kanape. "We geven gehoor aan de oproep van Zijne Excellentie Brunswijk. Wij gaan ons aansluiten. Maar aan de andere kant zijn we kritisch want we zijn geen jaknikkers. Er gebeuren dingen daar die niet pluis zijn. Die dingen willen we ook helpen bevechten." Maar volgens Kanape is het hoofdspeerpunt dat de president geleverd zal worden door de ABOP. "Daarover zouden we uitweiden. En ook over nepotisme, natievorming en integratie," geeft hij een schot voor de boeg voor de persconferentie volgende maand.

Kanape was ten tijde van de A Combinatie, voorzitter van de actiegroep A Combinatie. "In eerste instantie waren we Actiegroep A Combinatie. Na uitvallen van A Combinatie hebben we dus die politieke sticker ervan afgehaald
en gemaakt tot een jongerenorganisatie met doelstellingen, overkoepelend in alle districten." Hij vervolgt met: "Maar het blijft politiek. En vandaar uit is nu na oproep van Zijne Excellentie Brunswijk een actiegroep opgericht met ABOP-mensen. Maar we praten met mekaar." Tot nog toe heeft Kanape niet getekend voor het lidmaatschap van ABOP.

Advertenties