OW en bedrijfsleven werken aan stadsverfraaiing
18 Oct, 16:12
foto
Minister Riad Nurmohamed van Openbare Werken en ondernemers oriënteren zich in de binnenstad. (Foto: OW)


Het ministerie van Openbare Werken (OW) en het bedrijfsleven zullen samenwerken om de binnenstad te verfraaien. Minister Riad Nurmohamed heeft vrijdag samen met de vier directoraten van zijn departement en ondernemers uit de binnenstad, onder leiding van Conrad Issa, zich georiënteerd ter plekke.

De binnenstad van Paramaribo is bij uitstek een plek waar zowel Surinamers als toeristen graag winkelen en wandelen. Echter is in de loop der jaren nagenoeg niets gedaan aan onderhoud. Tijdens de wandeling heeft het ministerie gekeken naar de issues die zich voordoen in de binnenstad en waar meteen aan gewerkt kan worden. Echter heeft het bedrijfsleven eerder voorstellen gedaan hierover. Bedrijven in de binnenstad hebben behoefte aan een flinke upgrade.

OW wil een meerjarenplan opzetten, zodat elk jaar een deel van de stad kan worden gemoderniseerd en iedereen weer met een tevreden gevoel kan winkelen en wandelen. Veiligheid en hygiëne zijn onder andere enkele zaken die het ministerie van groot belang vindt, daarom zal samen met het bedrijfsleven worden nagegaan welke optie momenteel de meest voor de hand liggende is. Winkeleigenaren komen in met materiaal en OW met manschappen wordt eveneens gezien als een van de beste alternatieven. Het voornaamste doel is om de binnenstad aantrekkelijk en zo veilig mogelijk te maken voor de bezoekers, meldt het ministerie.

De binnenstad wordt ontsiert door illegale venters. Daarom wordt samen met de districtscommissaris gekeken naar keuzemogelijkheden. De straatventers moeten binnen afzienbare tijd worden voorzien van een veilige, maar ook vaste plek waar ze op een efficiënte manier hun producten aan de man kunnen brengen. Enkele veel voorkomende vraagstukken in de binnenstad zijn onder meer het zwerversprobleem, ontwateringssystemen die slecht functioneren en het welbekende parkeerprobleem dat zich reeds decennialang voordoet.

Issa, directeur van Lucky Store, gaf te kennen dat een aantal straten in het centrum van Paramaribo aan rehabilitatie toe is. Er moeten betere faciliteiten komen, met name voor mensen met een beperking. De belichting in de stad voldoet ook niet geheel aan de hedendaagse eisen. De werkgroep en diverse betrokkenen werken gezamenlijk aan de stadsverfraaiing. 
Advertenties