President wil zo snel mogelijk een crisisplan Covid-19 (update)
13 Oct, 07:38
foto
President Chan Santokhi heeft een brede vertegenwoordiging van de zorgsector ontvangen. Tijdens de bijeenkomst is de opdracht gegeven voor het opstellen van een crisisplan. (Foto: CDS)


Op korte termijn moeten betrokkenen binnen de zorgsector met een crisisplan komen voor het beheersen van de Covid-19-situatie. President Chan Santokhi heeft hiertoe de opdracht gegeven. Hij heeft zijn bezorgdheid geuit over de situatie. Gezien de druk op de zorgsector zou het plan drie maanden kunnen duren, maar de president wil dat het zo snel mogelijk gebeurd.

Aanwezig waren de voltallige Nationale Ziekenhuisraad, leden van de Vereniging van Medici in Suriname, de Regionale Gezondheidsdienst en de Vereniging van Regionale Artsen. “De meeting is bijeengeroepen omdat we in een hele grote crisis zitten. We zitten op een punt in de zorg, waarbij heel veel systemen onder zware druk moeten functioneren, om niet te praten over een traag opkomende vaccinatieprogramma”, zegt minister Amar Ramadhin aan de Communicatiedienst Suriname. De minister maakte hierover gisteren ook melding in De Nationale Assemblee, waar hij uitgebreid inging op de situatie rond Covid-19. 

Minister Ramadhin praat van praktische zaken die een oplossing behoeven. Naast de beschikbaarheid van equipment en verbruiksartikelen, is de beschikking over personeel volgens hem een groot probleem. De bewindsman benadrukt dat er daarnaast genoeg vaccins voor handen zijn. In een vervolggesprek is dinsdag gesproken over de randvoorwaarden zoals financiën.
Advertenties

Tuesday 19 October
Monday 18 October
Sunday 17 October