Cijfers over thuisisolatie positieven niet meer op dagbasis
06 Oct 2021, 00:00
foto


De overheid is niet in staat meer op dagbasis aan te geven hoeveel mensen die positief getest zijn op het coronavirus in isolatie zijn thuis. Vanaf 22 september worden er geen betrouwbare cijfers meer gepubliceerd van de duizenden mensen die thuis in isolatie zijn omdat ze positief getest zijn op Covid-19. Op de officiële covid-website van de overheid is op 21 september gemeld dat 5.515 mensen thuis in isolatie zijn.

Ook de gegevens over mensen die genezen zijn verklaard, klopt niet meer. Op het covid-dashboard staat vandaag dat totaal 43.079 personen besmet zijn geraakt met het coronavirus. Bij totaal genezen wordt gemeld: 26.975, terwijl 927 mensen zijn overleden. Als alle genezen verklaarden, doden en personen in ziekenhuizen worden afgetrokken, zouden ruim 15.000 mensen in isolatie zijn, wat niet het geval is. Op het dashboard wordt een vertekend beeld gegeven.

Minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid om verduidelijking gevraagd, zegt aan Starnieuws dat ruim honderd huisartsen de mensen die in thuisisolatie zijn, monitoren. Op dagbasis is het niet mogelijk om alle informatie binnen
te krijgen en in te voeren. De minister merkt op dat belangrijk zijn de ziekenhuisopnames en de besmettingen die dagelijks genoteerd worden. Nagegaan wordt of er op week- of maandbasis de gegevens gepubliceerd zullen worden. Op de Covid-persconferentie die donderdags gehouden worden, zal nader op deze kwestie worden ingegaan.


Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May