Dubai Expo 2020 van start
04 Oct 2021, 15:36
foto
Expo 2020 is het grootste evenement dat in Dubai van start is gegaan sinds de coronaviruspandemie haar intrede deed.


Dubai heeft vorige week de deuren van zijn wereldtentoonstelling, Expo 2020, geopend. De expo had door de pandemie een jaar vertraging opgelopen. De Verenigde Arabische Emiraten (VAE), een van de rijkste landen ter wereld, die dit jaar ook zijn 50e verjaardag viert, heeft meer dan US$ 7 miljard in het evenement gestoken in de hoop toerisme en investeringen aan te trekken.

President Chan Santokhi gaat in de laatste week van november naar de expo. Voor deelname aan het evenement moet Suriname US$ 2,4 miljoen betalen, waarvan US$ 1,5 miljoen wordt betaald door Dubai. Suriname moet zelf zo'n US$ 900.000 opbrengen.

Meer dan 190 landen nemen deel aan de expo, waarbij de VAE bezoekers hoopt te imponeren met zijn economische en technologische prestaties. Sommige NGO's  bekritiseren de VAE echter vanwege de slechte staat van dienst op het gebied van mensenrechten met betrekking tot buitenlandse werknemers en het gebrek aan politieke vrijheid.

"We zijn een gemoderniseerd volk. We zouden graag willen dat de wereld meer te weten komt over Dubai, en vooral over de Emiraten: hoe geweldig onze leiders zijn en hoe tolerant we zijn", vertelde Salma, inwoner van Abu Dhabi, die haar kinderen naar het evenement had gebracht, tegen FRANCE 24.

De expo is 's werelds grootste evenement sinds het begin van de Covid-19-pandemie. Naar schatting 25 miljoen mensen zullen de expo bezoeken voordat het eind maart volgend jaar sluit.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May