Behoorlijke vaccinatiedrukte bij Rajpurkerk
03 Oct, 16:42
foto
Honderden mensen hebben besloten een prikje te gaan halen bij de Rajpurkerk aan de Mahonylaan. Het is behoorlijk druk. (Foto's: René Gompers)


Het is enorm druk bij de Driekoningen kerk, meer bekend als Rajpurkerk, aan de Mahonylaan. Honderden, jong en oud, zijn te voet of met de auto komen vaccineren. De rij auto's loopt vanaf de Mahonylaan, de Prins Hendrikstraat in en dan weer door de Koninginnestraat. Er is keus tussen Pfizer, Sinopharm en AstraZeneca.

Het 'prik evenement' bij de Rajpurkerk is voorlopig de laatste. De overheid pakt het vaccineren anders aan; via RGD poli's en andere klinieken om dichter bij de samenleving te zijn.


Vóór 12 uur, toen het prikken zou beginnen, was het al heel erg druk. De mensen hebben eerst de felle zon moeten trotseren. Een paar uur later begon het hard te regenen. Dat zorgde voor een chaotische situatie. De mensen waren gedwongen om dichter op elkaar te staan. Het onweer stopt het vaccineren niet. De werkers werken door om ook in de regen de rij auto's af te handelen.

Nu, ruim 4 uren later, is de drukte niet afgenomen. De rijen auto's en de rij van mensen zijn niet korter geworden. Er wordt geklaagd, het is wat chaotisch. De organisatoren doen hun best om afstand tussen de mensen te creëren. Het nummersysteem brengt wat orde. Dan schijnt de zon weer. Het prikken is in volle gang. Om 18.00 uur moet het evenement formeel afgelopen zijn.
Advertenties