VG-minister, stap af van uw troon en toon dankbaarheid
28 Sep, 03:33
foto


Minister Ramadhin,

Inmiddels heeft de meerderheid van de groepsimmuniteit-doelgroep (223.898 = 66%) zich al aangemeld voor vaccinatie. Ondanks alle ruis rond 't vaccin en 'invloeden' van anti-vaxxers, is uw volk wel bezig gehoor te geven aan de 'eigen verantwoordelijkheid' tot inenting. Misschien als u een wat dankbare attitude etaleert, niet alleen naar uw medewerkers in de zorg, maar ook naar de totale samenleving, dat wellicht dan het resterende deel van de gemeenschap zijn extra ondersteuning zal geven als natie-effort voor de 'laatste loodjes'; om de resterende 284.000 prikken tot minimale 'groepsimmuniteit' te gaan halen.

U weet bliksemgoed dat we al dichtbij onze groepsimmuniteit vaccinatie zijn. We hebben 601.158 zielen die theoretisch gevaccineerd moeten worden (utopie), daarvan is de doelgroep 481.651 (leeftijd 12+). Groepsimmuniteit, noemt u zelf in een interview, ligt vanaf rond de 70% van de doelgroep. Dat is omgerekend rond de 674.000 prikken. Momenteel staat de teller op 390.000 (en counting) wat neerkomt op 58% (van groepsimmuniteittarget). Toch hanteert u de misleidingswaarde van 35% van de bevolking als ongehoorzaamheidsangstmiddel. Als u het zo presenteert, is de streefwaarde 56% van onze bevolking om 70% van onze doelgroep te halen. Oneerlijkheidshalve wordt de verkeerde noemer gebruikt (de totale populatie ipv de doelgroep) en hiermee een pessimistisch beeld van de werkelijkheid gepresenteerd. Dit getuigt niet echt van respect voor alle actoren die zich al maandenlang intensief inzetten voor het totale vaccinatieproject.

Wat u de bevolking góed duidelijk moet maken, is dat wanneer de houdbaarheid van onze vaccins verloopt, we niet de luxe hebben om weer te gaan bedelen bij de internationale gemeenschap en er dan voor het vaccin keihard betaald zal moeten worden. We hebben nu nog de luxe van 4(!) merken vaccins om minimaal 70% van 481.651 mensen gevaccineerd te krijgen en nog steeds staan we te blèren? De klok tikt, de vaccins blijven zoals u heel goed beseft niet eeuwig houdbaar!

Het komt bovendien behoorlijk amateuristisch over, dat we als 'dorp' nog steeds niet in staat zijn om dit 'klein project', gezien vanuit internationaal perspectief, efficiënt en succesvol af te ronden en zodoende het risico lopen vaccins te 'vermorsen', terwijl grote delen van de wereld nog steeds niet behoorlijk aan vaccins kunnen komen.

Aspect van wanbeleid
Er wordt voor het verkeerde pad van doemscenario gekozen, waarbij er totaal niet aan het HanA gedeelte van MoHanA wordt voldaan op onze swablocaties. U heeft het continu over feestjes, recreatieoorden en groepsactiviteiten, maar zelden over dé ontmoetingsplek van positieven en negatieven, onze testlocaties, die totaal chaotisch zijn: slechte accommodatie en HanA-loos. Schandalig en waardeloos om het contrast te aanschouwen tussen de behandeling van onze suspect-cases en de riante accommodatie op onze vaccinatielocaties. Op sommige testlocaties moeten mensen uren opgepropt in de blakende zon staan om onze statistieken te helpen bouwen en anderen (oudjes, 70+ers) zelfs op de grond zitten, terwijl onze vaccinatielocaties uitpuilen van stoelen. Als het virus zó besmettelijk is zoals u verkondigt, dan vinden er significante besmettingen daar plaats; en wordt een aantal 'dagnegatieven' onze nieuwe verspreiders.

Doet u aub wederom een beroep op onze militairen om onze swablocaties gedisciplineerd te ordenen en het sneltesten door hen te laten uitvoeren. Dan krijgen ze tenminste een perfecte praktische training crisismanagement en komen er wat schaarse zorgverleners vrij.

De bevolking is bezig haar 'eigen verantwoordelijkheid' te nemen, het is uw beurt om de uwe eindelijk een keer goed te tonen, dan ontmoeten we als samenleving mekaar 'dansend, drinkend en schurend', hopelijk nog dit jaar, in de stad bij de pagara estafette!

Succes!

Raôul Chin
Advertenties

Tuesday 19 October
Monday 18 October
Sunday 17 October