Santokhi: Nooit meer slavernij, ook geen nieuwe vorm
11 Sep 2021, 14:37
foto
President Chan Santokhi legt een krans bij het slavernijmonument in Amsterdam, Nederland. (Foto: CDS)


"Wij hebben allemaal een slavernij verleden, maar wat we nimmer moeten vergeten is dat we nooit meer slavernij moeten hebben. Ook geen nieuwe vorm van slavernij." Woorden van president Chan Santokhi vanmorgen bij de  kransleggingsceremonie bij het Nationaal Monument Slavernijverleden in Amsterdam. Het monument staat in het Oosterpark ter herdenking van de afschaffing van de slavernij in het Nederlands Koninkrijk.

Santokhi voegde eraan toe dat er ook bevrijding moet komen in die geestelijke slavernij. "Er moet geen slavernij zijn door de koloniale meesters, maar ook geen slavernij van onze eigen broeders en zusters. Onze voorouders hebben strijd geleverd tegen de slavernij en voor vrijheid. Die strijd gaat door." Hij stelde dat natieversterking het beleid van zijn regering is, schrijft de Communicatie Dienst Suriname (CDS).

Santokhi schetste een beeld om het binnenland te ontwikkelen. Zonne-energie, het openen van een middelbare school in de districten Marowijne en Para, het grondenrechtenvraagstuk staan allemaal op agenda voor de ontwikkeling van het binnenland. "We zullen hard werken om die inhaalslag te maken zodat onze marron broeders en zusters kunnen genieten van nieuwe kansen in het binnenland. Dit alles doen we step by step," beloofde het staatshoofd.


Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May