Nieuw bestuur SWM kondigt actie aan voor maandag
05 Sep 2021, 00:53
foto


Dwain Cairo, een van de twee voorzitters van de bond bij de Surinaamse Waterleiding Maatschappij (SWM), heeft directeur Marlon Oosterling een ultimatum gesteld. Indien aan de eisen niet wordt voldaan, zullen werknemers maandag om 11.00 uur in actie gaan. De afdeling Productie krijgt tot 15.00 uur dispensatie, maar deze zal ingetrokken worden als de bond niet uitgenodigd wordt voor een gesprek.

Oosterling om een reactie gevraagd, zegt aan Starnieuws dat er twee bonden zijn in het bedrijf. De directie is geen partij in deze. De andere bond wordt geleid door Rudi Baarh. De directeur voert aan dat hij niet zonder meer een nieuw bestuur kan erkennen, als het geschil binnen de organisatie niet opgelost wordt. Oosterling zegt dat alles eraan gedaan wordt opdat de samenleving niet verstoken blijft van water.

In een brief aan de directeur deelt Cairo mee dat vrijdag een ledenvergadering is belegd. Zij eisen in aanmerking te komen voor een toelage zolang er geen cao is getekend. Zij willen ook dat de cao uiterlijk 1 december een feit is. Gesteld wordt dat er begrip voor is dat er geen financiële ruimte is omdat de tariefsverhoging van SWM met drie maanden uitgesteld is door de regering. Er is echter een petitie aangeboden aan vicepresident Ronnie Brunswijk waarin een toelage is gevraagd. Tot nu toe is er nog geen bevredigende reactie ontvangen van de regering.




Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May