SU4SU Covid-Support Fonds beëindigt activiteiten
05 Sep 2021, 02:47
foto


De activiteiten van het VSB-SU4SU Covid-19 Support Fonds worden beëindigd per 30 september. Het fonds neemt geen nieuwe sponsoring aanvragen meer in behandeling nemen. Verder eindigen alle lopende overeenkomsten en afspraken met gezondheidsinstellingen, dienstverleners en overige instituten. Enkele specifieke toezeggingen en contracten die een looptijd hebben tot eind september worden wel allemaal nagekomen zoals afgesproken.

SU4SU is een initiatief van het Surinaams bedrijfsleven en biedt sinds het prille begin van de Covid-19 pandemie vanaf maart 2020, middelen en ondersteuning aan de zorginstellingen in de strijd tegen het coronavirus. SU4SU heeft sinds februari 2021 de focus en energie gericht op de ondersteuning van het Nationale Deployment en Vaccinatie Programma van Suriname. De afgelopen zes maanden heeft SU4SU globaal US$ 600.000 besteed aan het vaccinatieprogramma, waaronder de aankoop van vaccines, meldt het fonds in de Nieuwslijn van VSB.

VSB-SU4SU Covid Support fonds in de huidige vorm stopt met het actief participeren in programma’s in de strijd tegen de Covid-19 pandemie. Echter zal het bedrijfsleven via de VSB, het ministerie van Volksgezondheid en de gezondheidssector blijven ondersteunen. Dit zal voornamelijk financieel gebeuren via het Covid-19 fonds, een joint venture tussen het bedrijfsleven en de regering. Alle aanvragen voor ondersteuning en financiering uit dit fonds geschieden via de directeur van het Ministerie van Volksgezondheid.
Advertenties

Saturday 26 November
Friday 25 November
Thursday 24 November