Al-Khemia Foundation certificeert 3 studenten
05 Sep 2021, 17:06
foto
Anwar Alibux, (hoofd docent). Indra Dwarkasingh-Darsan (Examen commissie) en de studenten Pritvie Ramautar, Saeed Joemmanbaks & Roche Kandhai.


Al-Khemia Foundation heeft over het weekend drie bursalen en studenten 'Administration, Management & Projects' mogen certificeren. De zes maanden studie, een Bachelor niveau cursus, is begonnen in december 2019. Door de politieke spanningen, economische verslechtering en Covid pandemie van 2020 is de cursus pas eind augustus afgerond.

De studenten waren op hun examen verrast met een meeneem vraag. Elke student moest bij het examen beleid maken omtrent klimaatveranderingseffecten. Na het examen hadden de studenten 24 uur om een project uit te schrijven met een begroting voor een van de doelen van hun beleid. Elke student moest een beleid opmaken als een andere rechtspersoon. Een minister, een directeur en een voorzitter van een NGO. Het is de eerste keer dat er een custimized examen is gehouden waar de studenten in feitelijk niet op kunnen voorbereiden.

De gecertificeerde zijn van verschillende achtergronden en niet speciaal uit de management sector. Pritvie Ramautar (21), 1e jaar student Administratie is de jongste gecertificeerde. Saeed Joemmanbaks (27), 4e jaar ICT student, heeft zijn eigen dataverwerking onderneming. Roche Kandhai (26), ICT student 4e jaar, is best of all classes en is bezig zijn eigen ICT onderwijs organisatie op te zetten.

De zes maanden cursus heeft een 30 studie-punten waarde op basis van het Ba/Ma systeem of de Europese ECTS. Een van de bedrijfsconcepten van de studenten wordt nu beoordeeld door investeerders (aangesloten bij AKF) om verder te worden uitgewerkt. Een nieuwe cursus begint in december dit jaar.

Al-Khemia Foundation is een Surinaamse onderwijs en wetenschap stichting welke al sinds 2015 opleidingen verzorgt en wetenschappelijk onderzoek financiert. Van innovatieve landbouw tot geavanceerde cybersecurity trainingen. 
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May