Tiener in openlijke geweldpleging mall, vrij
04 Sep 2021, 05:58
foto


E.A., die samen met zijn broer I.A. en anderen was aangehouden voor een vechtpartij bij de Hermitage mall, is vrijdag in vrijheid gesteld. Het Openbaar Ministerie besliste de invrijheidstelling, nog voordat de rechter-commissaris het verzoek tot de invrijheidstelling van deze verdachte had behandeld.

Advocaat Maureen Nibte had het verzoekschrift ingediend bij de rechter-commissaris waarin zij vroeg de vrijlating van haar cliënt die is opgesloten voor mishandeling en openlijke geweldpleging. E.A., I.A en andere jongeren raakten betrokken bij een vechtpartij bij de mall. Een video van de vechtpartij ging viraal op Facebook; de jongens werden kort daarna opgepakt.

Nibte zegt dat zij voor E.A. en I.A. en nog een andere tiener, T.S., het verzoek tot de invrijheidstelling had ingediend. Het verzoek van I.A. en T.S. moet nog worden behandeld door de rechter-commissaris. De advocaat zegt dat de jongemannen voor het eerst in aanraking zijn gekomen met justitie. Zij hebben een zware en pijnlijke les geleerd.

“Het langer in detentie blijven van deze jongens, zal hen meer kwaad doen dan goed. In detentie leren zij alleen hoe zij hun kwade daden beter moeten doen wanneer zij vrij zijn.” Zij vroeg daarom de verdachten met een ernstige waarschuwing in vrijheid te stellen. Nibte zegt dat zij dagelijks contact heeft met de ouders die zich enorm veel zorgen maken over hun kinderen.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May