Registratie Commissie Verpakte Geneesmiddelen heeft bedankt
04 Sep 2021, 04:13
foto


Vier van de vijf leden van de Registratie Commissie  Verpakte Geneesmiddelen hebben hun mandaat teruggegeven. Volgens hen persisteert het ministerie van Volksgezondheid langer dan zeven maanden bij de situatie dat het Registratiebureau niet naar behoren functioneert. "Ons beroep op u is nu langer dan drie maanden onbeantwoord gebleven. Deze feiten hebben ons doen concluderen dat wij als presidentiële commissie en bij extensie, onze taken, niet serieus worden genomen", schrijven de leden aan president Chan Santokhi.

Het komt erop neer dat het ministerie verhindert dat de commissie de volledige beschikking heeft over het Registratiebureau als haar Secretariaat. "Wij hebben geen reactie op de bedankbrief van 26 augustus gekregen. Het ministerie gaat tot het uiterste in het negeren van de commissie, en de president (bij wet de opdrachtgever) vindt dat blijkbaar geen probleem," zeggen de leden die per onmiddellijk hebben bedankt, aan Starnieuws.

Leden van de commissie die hebben bedankt, zijn: Rob Verhage, Miriam Naarendorp, Jeetendra Jitan en Awinash Karia. Het vijfde lid is met zwangerschapsverlof. 

Minister Amar Ramadhin om een reactie gevraagd, zegt dat het om een interne kwestie gaat. Er is gecommuniceerd, zegt hij. "Het komt er op neer dat de commissie het oneens was over een persoon bij het Registratiebureau. Het ministerie heeft getracht de taken tussen de commissie en het bureau te verdelen, maar de commissie wilde deze taak van het ministerie overnemen en bepalen. Wij respecteren het besluit. Helaas had ik het anders gezien. Maar als ze niet verder willen moeten wij daar respect en begrip voor opbrengen", stelt de bewindsman.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May