Zunder: Ravaksur kijkt uit naar voorstellen regering
02 Sep 2021, 00:00
foto
PWO-voorzitter Armand Zunder, woordvoerder van Ravaksur.


Armand Zunder, woordvoerder van de Raad van Vakcentrales in Suriname (Ravaksur), vindt het een goede zaak dat de regering zaterdag met concrete voorstellen komt die deze maand uitgevoerd worden. De vakbeweging kijkt uit naar de voorstellen van de regering. Er is een eisenpakket ingediend van 11 punten. Tijdens het overleg tussen Ravaksur en de regering is ook afgesproken dat het tripartiet overlegorgaan (vakbeweging, bedrijfsleven en overheid) vrijdag wordt ingesteld. Dit orgaan zal zich volgens Zunder concentreren op de reeds doorgevoerde en nog te nemen maatregelen die een te sterke invloed hebben op de koopkracht van de werkers.

Verder zal het overlegorgaan zich ook bezighouden met de meer structurele zaken zoals een sociaal contract, verhoging van de productie, vervanging van de consumptieve importen, maatregelen om de inflatie terug te dringen, zegt Zunder in gesprek met Starnieuws. De impact van de verhoogde stroomtarieven, keuringskosten en brandstof zal worden nagegaan. Het streven is verder om te komen tot een sociaal akkoord.

Intussen heeft Ravaksur de namen van de personen die zitting zullen nemen namens de vakbeweging, doorgegeven aan de regering. De vakbeweging mag zeven posities invullen. Het gaat om:
1. Dayanand Dwarka (C-47)
2. Freddy Ramsingh (FAL)
3. Sonny Chotkan (OSAV)
4. Armand Zunder (PWO)
5. Erroll Snijders (De Moederbond)
6. Marcelliono Nerkust namens (FOLS).
De zevende plek bestemd voor de CLO is nog niet ingevuld, omdat er daar nu twee voorzitters zijn, door een intern conflict. 

De regering deelt mee dat de maatregelen moeten leiden tot verlichting. Minister Armand Achaibersing van Financiën en Planning zal de voorstellen op tafel leggen op basis van de beschikbare middelen. Het gaat om tussentijdse maatregelen op weg naar definitieve oplossingen. Vrijdag zal president Chan Santokhi het tripartiet overlegorgaan installeren.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May